Lang weekend Maasfietsroute in België

Getty Images

De fietsroute door een van de mooiste rivierdalen van Europa, de Maas, werd in juni 2017 officieel gelanceerd. De Maasfietsroute (La Meuse à vélo) loopt door Frankrijk, België en Nederland. In België ligt er tussen Maastricht, Luik, Huy, Namur, Dinant en Givet 155 km vlak fietsplezier. Uitstekend bewegwijzerd, stroom op- en afwaarts. De route is veelal autovrij en geasfalteerd. Kom de Ardennen en Wallonië dus ontdekken met de fiets. De fietsvriendelijke accommodaties maken het compleet en zetten hun deuren voor u open.

Fietsen vanuit Namur

We geven de suggestie om als uitgangspunt de stad Namur te kiezen. Een elegante historische stad aan de Maas met een gezellige binnenstad, veel restaurants en boetieks en enkele mooie musea zoals het Felicien Rops Museum en de Citadel. Overdag maakt u een fietstocht naar Dinant (29 km) of naar Huy (35 km). Onderweg pakt u wellicht de kasteeltuinen van Annevoie, de Grot La Merveilleuse van Dinant of het mooiste dorpje Samson-Thon mee. Daarna terug naar Namur om ’s avonds te genieten van de gezellige terrasjes en restaurants. Een ander tochtje (11 km) voert vanuit Namur langs zijrivier de Samber naar de Abdij en Brouwerij van Floreffe.
www.maasfietsroute.eu

Fietsen in Wallonië
Getty Images

[ITEMADVERTORIAL]

Knooppunten in Wallonie Picarde bij Doornik

Ontdek Wallonië en de Ardennen dus moeiteloos op de fiets. Er zijn steeds meer vlakke Ravelroutes, ze lopen langs een rivier of over een oude spoorbaan. Diverse regio’s ‘rolden’ de fietsknooppunten uit. In het zacht glooiende landschap van Picardisch Wallonië (afgekort Wapi) bij de historische stad Tournai (Doornik) zijn de knooppunten goed voor 1600 km fietsroutes. U komt door gezellige stadjes als Ath en Enghien, langs het kasteel Beloeil met een Versailles-tuin en langs het middeleeuwse hospitaal Notre Dame à la Rose. Wellicht bezoekt u onderweg de uitzonderlijke planten- en dierentuin Pairi Daiza of een gezellige uitspanning in het mooie dorp Aubechies.

Fietsen Vennbahn
Getty Images

Fietsen rond grootste meren van België

Tussen de grootste meren van België en het kasteel van Chimay ligt ook een netwerk met 1000 knooppunten. Het is hier iets heuvelachtiger, dus een e-bike kan welkom zijn. Rond de meren ligt een platte fietsroute van 32km. Ook bij de prijswinnende Vennbahn in het Duitstalige deel van België, juist onder Maastricht, zijn knooppunten. De Vennbahn, een voormalige spoorbaan, betekent 125km vlak fietsplezier maar op het knooppuntennetwerk heeft u sportieve fietsbenen of een e-bike nodig. Tussen Durbuy en Marche-en-Famenne is een netwerk van 350 km over plattelandswegen en verharde bospaden. In de Gaume, de Provence van België, is een bescheiden netwerk van 50 km.
www.wapinature.be
www.1000bornesavelo.be
www.vennbahn.eu
www.famenne-a-velo.be

Praktisch

Vraag de online gids aan over Fietsen langs de Maas en 45 fietsroutes via informatie@wbtoerisme.nl.

Lees hier meer over mooie routes.

Auteur 
  • Redactie