Goedkoper op vakantie dankzij Airbnb voor campers en caravans

Wie geen zin heeft in gepruts met een campingaz-stelletje kiest voor een caravan of camper. Maar de aanschaf is duur. Een oplossing is het huren van een caravan of camper van een particuliere eigenaar.

De nazomer is een fijne periode om te gaan kamperen. Het is vaak nog warm en minder druk omdat de meeste toeristen alweer thuis aan het werk zijn. Camptoo is een online aanbieder die eigenaren en huurders met elkaar verbindt. Wie weleens een kamer bij een particulier thuis heeft geboekt bij Airbnb, kent het principe.

Camptoo pakt goed uit voor beide partijen, want de eigenaar verdient een deel van zijn jaarlijkse kosten terug. Buiten de vakanties staat de caravan of camper immers maandenlang in een loods stof te verzamelen. En de huurder profiteert omdat hij voordeliger op vakantie gaat dan wanneer hij zelf een caravan of camper zou moeten kopen.

Op www.camptoo.nl kunnen huurders rechtstreeks reserveren en naar wens eerst vragen stellen aan de verhuurder. Er wordt een waarborgsom gevraagd en de helft van de huurprijs moet vooraf worden betaald. De caravan of camper is verzekerd door de eigenaar en Camptoo controleert de identiteit van de huurder. Zekerheid is dus voor beide partijen ingebouwd.

Het aanbod is gevarieerd, van een simpele omgebouwde bestelwagen of een klein trekkerscaravannetje tot een luxe integraalcamper met alle comfort aan boord. Buiten het hoogseizoen is een nette caravan voor 40 tot 50 euro per nacht te huur, en een camper kost ruwweg het dubbele, met uitlopers tot 150 euro per nacht voor de grote en luxe uitvoeringen.

Onderstaande infographic laat zien in welke provincies de meeste bezitters van campers en caravans wonen:


Bron: Camp to Go