Hoogtepunten van de Waddeneilanden in de winter

Getty Images

De Waddeneilanden in de zomer, dan kennen we wel. Maar hoe liggen de eilanden erbij zonder de zomerzon en wat is er allemaal te doen? Zoover en PlusOnline zetten de hoogtepunten op een rij.

De best beoordeelde plaatsen op de Waddeneilanden

Vlieland                 8,9
Terschelling           8,9
Schiermonnikoog  8,9
Texel                       8,8
Ameland                 8,6
 

Vlieland

Vlieland is een van de best beoordeelde Waddeneilanden op Zoover. Veel vakantiegangers komen er al jaren achter elkaar en roemen het eiland vooral om de rust, het natuurschoon en de vriendelijke bewoners. Zo zegt Roelie op Zoover: ‘Wij hebben Vlieland in elk jaargetijde wel eens bezocht en het is er altijd even mooi en geweldig. Voor mij dé plek om te ontspannen.’ In de wintermaanden leent het eiland zich bij uitstek voor recreëren in de natuur, zo kunt u een bos- of duinwandeling maken. Maar ook binnen is er genoeg te doen. Zo wordt er regelmatig een Bridgedrive georganiseerd, waarbij gespeeld wordt in diverse horecagelegenheden in de Dorpsstraat en vinden er Comedy avonden plaats. Bijzonder: op Vlieland is geen tot nauwelijks autoverkeer aanwezig.

Terschelling

Het ultieme eilandgevoel ervaart u op Terschelling in de wintermaanden. De ruige natuur, de ruimte, de stilte en de sfeervolle hotels en kroegjes vormen hiervoor het decor. Ook kunt u op Terschelling prima terecht voor sauna- en wellnessfaciliteiten. Want wat is er lekkerder dan opwarmen na een winterse dag buiten zijn? U kunt ook oud en nieuw vieren in de haven van Terschelling. Tientallen schepen luiden dan het jaar uit met misthoorns en de lucht kleurt rood van het afgeschoten vuurwerk. ‘Hier moet je zijn voor de breedste stranden van Europa. Lekker Juttersbitter drinken in bruine kroegen en genieten van de eindeloze natuur.’ Aldus Berend op Zoover.

Schiermonnikoog

Juist in de winter is het op het kleinste Waddeneiland Schiermonnikoog heerlijk onthaasten: wandelen langs een verlaten strand, fietsen door de winterse, misschien wel besneeuwde duinen en 's avonds knus dineren bij kaarslicht. Zo zegt RJ op Zoover: ‘Op Schiermonnikoog ben je weg van de wereld!’ Zin in iets actiefs en aparts? Ga eens winter wadlopen. Vanaf Schiermonnikoog starten er verschillende winterse wadzwerftochten. Vergeet de kaplaarzen en regenbroek niet!

Texel

Ook in de winter heeft Texel veel te bieden. ‘Texel is een heerlijke omgeving om in de winter uit te waaien.’ Aldus een bezoeker op Zoover. Naast een frisse winterbries en mooie vergezichten tijdens een strandwandeling kunt u gezellig winkelen in Den Burg, een bezoek brengen aan zeehondenopvangcentrum Ecomare of het vernieuwde Maritiem- en Juttersmuseum in Oudeschild. Ook leuk om te doen: bezoek de Texelse Bierbrouwerij en proef tijdens een rondleiding bieren zoals de Skuumkoppe, Texels Wit en Stormbock.

Ameland

De jaarwisseling vieren op Ameland is beregezellig. Vier oud en nieuw bijvoorbeeld in het Stayokay hostel met de hele familie. Overdag zijn er verschillende activiteiten voor de (klein)kinderen en 's avonds staat er een groots buffet klaar, waarna u de jaarwisseling swingend tegemoet gaat met een gezellige band. Tip: bezoek Ameland in november tijden de Kunstmaand. Hier exposeren van 31 oktober tot en met 29 november 2015 kunstenaars hun werk. Al wandelend of fietsend over het eiland geniet u van kunst, cultuur en het serene novemberlandschap. Patty op Zoover zegt: ‘In deze tijd van het jaar ben je (bijna) de enige op het strand. Dat is een onwerkelijke, haast sprookjesachtige ervaring.’Bent u net terug van vakantie? Vergeet dan niet een beoordeling achter te laten op Zoover

Getty Images

Auteur 
  • Christine van den Brink
Bron 
  • Zoover.nl