Trends in outdoor wintermode

Wat zijn de modetrends voor deze winter als het gaat om outdoor kleding? Robuuste en slijtvaste kleding die past bij outdoor activiteiten en vakanties, laat zich niet altijd vangen in modieuze kleuren en modellen. Trekt u zich iets aan van de mode, of kiest u voor comfort, gemak en bruikbaarheid?

Als het gaat om outdoor kleding, dan zijn de modetrends voor veel avonturiers vaak ondergeschikt aan de functie van de kleding. En dat is begrijpelijk, want veel outdoor activiteiten stellen hoge eisen kleding. En wat in de mode is, is dan niet altijd het meest geschikt.

Duurzaam

Bovendien zijn materialen die worden gebruikt voor outdoor kleding vaak duurzaam en zo tijdloos mogelijk, waardoor u de noodzaak voor modieuze vernieuwingen misschien ook niet altijd voelt. Toch is het aardig om de nieuwe wintertrends eens te bekijken. Want als u dan iets nieuws gaat kopen, kiest u toch ook graag voor functioneel én modieus?

Sportief en comfortabel
De outdoor wintermode 2013-2014 is vooral sportief, warm en comfortabel. Fijne wollen truien of flanellen hemden gaan samen met stoere sportieve jacks, nog veelal voorzien van warme bontkragen. Ook is de coltrui weer volledig geaccepteerd als onderdeel van het modebeeld. Tot zover is er dus niets aan de hand.

Strak met oversized
Wilt u qua broek modieus gekleed gaan, draag dan geen wijde broeken maar kies eerder voor wat strakker. U levert op dat punt dan wel in op comfort tijdens de outdoor activiteiten. De echte trekkingsbroeken zijn ook niet meer wijd, maar straight. Gelukkig zijn deze gemaakt van geavanceerde en soepele materialen die wel prima zijn voor outdoor. Over de broek heen kunt u gerust een warm, eventueel oversized overjas aantrekken. Contrast is goed, deze winter.

Veelzijdigheid
Echte goede outdoor kleding kenmerkt zich door veelzijdigheid. Denkt u bijvoorbeeld aan een jas die relatief koel is wanneer de zon brandt, maar u warm houdt bij een koude wind, droog houdt bij regen of sneeuw en die zorgt dat afkoelend vocht kan worden weggevoerd. Dus ongeacht de trends is het raadzaam ons artikel over de verschillende stoffen en hun eigenschappen te lezen, voor u zich misschien wel laat verleiden tot mode die niet aan outdoor eisen voldoet.

Vesten en bodywarmers
Ze worden niet altijd gezien als erg modieus, maar vesten en bodywarmers van bijvoorbeeld fleece zijn bij uitstek geschikt voor outdoor activiteiten. Bodywarmers verwarmen en beschermen u waar dat vooral nodig is, zonder aan bewegingsvrijheid en ventilatie in te boeten. Vaak hebben ze ook diverse slimme en praktische functies zoals veel opbergruimte wat van pas kan komen op uw trips.

Kleur en contrast
We zijn gewend van outdoor kleding dat de kleuren vooral stoer en donker zijn. Dat komt goed uit. In de nieuwe mode is het kleurgebruik gedempt. Donkere tinten worden wel gecombineerd met duidelijke kleuraccenten en sprekende kleuren als geel, oranje, donkerrood, en paars. Ook hier is contrast een goede keuze. Zo blijft zwart met wit ook populair. Andere modekleuren die we hebben gespot, zijn donkere kobalttint en ecru.

Uw keuze
Het is al eerder genoemd: als u van outdoor activiteiten houdt, is het vooral belangrijk de producten en materialen te kiezen die daar speciaal geschikt voor zijn en de juiste innovaties en specificaties bieden. Soms betaalt u dan iets meer, maar wint u op duurzaamheid, gemak en comfort. Denk bijvoorbeeld aan winddichte jassen met fijne capuchons, ritssluitingen met beschermoverslag en trekklipjes die u ook met dikke handschoenen aan kunt gebruiken. Aan u de keuze.