Alles duurder? Verlaag uw maandlast met de meeste impact

Het waren afgelopen weken veelbesproken onderwerpen; gas, benzine en ook boodschappen zijn fors duurder geworden. We kunnen niet om de prijsstijgingen heen, al is het maar omdat we ons huis warm moeten stoken en eten koken. 

Van grootverdieners tot mensen met enkel AOW, iedereen kan wat doen om zijn of haar koopkracht te verbeteren. Zo ook Julian (67) en Robin (58). We vroegen hen wat zij merken van de prijsstijging en wat zij hebben gedaan om hun maandlasten te drukken:

De hypotheeklast en energiekosten zijn maandelijks de grootste uitgaven. Om deze als eerste aan te pakken hebben ze een financieel adviseur ingeschakeld.

“Het advies was om de hypotheek over te sluiten. We betaalde namelijk nog een oude rente. Dit hebben we gecombineerd met een verhoging als energiebespaarbudget. Dit hoeven we nog niet direct in te zetten, maar dan hebben we dat alvast tegen de huidige rente. Wat blijkt, onderaan de streep waren onze maandlasten alsnog lager!” 

Huidige hypotheeklast: €2108,-
€500.000,- tegen 2,49% rente 10 jaar vast    
Huidige energiekosten: €400,-

Nieuwe hypotheeklast: €1726,-
€500.000,- tegen 1,51% rente 20 jaar vast                
Nieuwe energiekosten na verduurzamen: €250,-
Maatregelen: isolatie (gevel, dak, vloer) en zonnepanelen         
______________________________________________ + 
Totale maandelijkse besparing hypotheek: €532,-             

Ook een hypotheekberekening ontvangen? Start hier vrijblijvend uw aanvraag.

“Dit geeft ons meer vertrouwen in de toekomst. Onze nieuwe hypotheeklast ligt voor de komende 20 jaar vast. Daarnaast hebben we budget om de woning te verduurzamen. Zodra we hiervoor kosten maken kunnen we het energiebespaarbudget aanspreken. Dit voelen we ook niet in onze portemonnee.”

Gelukkig is het voor veel huishoudens mogelijk om te besparen op de grootste lasten. Weten hoe u kunt besparen op uw hypotheek? Vraag een gratis hypotheekadvies aan. U hoort direct wat de mogelijkheden voor zijn.