Top 10 best gelezen artikelen over pensioen

Hoe zit het met het verdwijnen van de partnertoeslag? Hoe weet u of u te maken heeft met een AOW-gat? En wat zijn de regels als u één relatie, maar twee huizen heeft? Het antwoord op deze en andere vragen leest u in de top 10 artikelen over pensioen!

1. Toch AOW-strafkorting bij inwonend kind

Je zou verwachten dat de overheid blij zou zijn met kinderen die inwonen bij hun zorgbehoeftige ouders. Maar niets is minder waar. De AOW van ouderen die een inwonend kind hebben die mantelzorg verleent, wordt net als van alle andere AOW’ers met een inwonend kind gekort. Lees het artikel!

2. Hoe zit het nou ook al weer? De AOW en de partnertoeslag

Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt automatisch AOW op. Daarnaast sparen de meeste werkenden via hun werkgever voor een aanvullend pensioen. Maar hoe zit het met de partnertoeslag? Lees het artikel!

3.  Drie manieren om een lager inkomen op te vangen

Hebt u te maken met een lager AOW-pensioen dan verwacht? Dan zijn er globaal drie manieren waarop u een lager inkomen op kunt vangen. Lees het artikel!

4.  AOW-partnertoeslag verdwijnt in 2015

De AOW-partnertoeslag is een extra bedrag bovenop uw AOW-pensioen. Dit bedrag krijgt u als uw jongere partner weinig of geen inkomen heeft. De AOW- partnertoeslag verdwijnt dit jaar. Wat betekent dat voor u? Lees het artikel!

5. Heeft u straks ook een AOW-gat?

Een gat in uw AOW-pensioen kan verschillende oorzaken hebben. Omdat u in het buitenland heeft gewoond, omdat uw VUT ophoudt voordat u AOW krijgt of omdat u geen partnertoeslag krijgt. Weet u al of u te maken krijgt met een AOW-gat? Lees het artikel!

6. Eén relatie, twee huizen: nieuwe regels voor uw AOW

Heeft u allebei een eigen huis en bent u niet getrouwd? Dan heeft u misschien recht op een hoger AOW-pensioen. Lees het artikel!

7.  Minder pensioen door nieuwe regels

De nieuwe pensioenregels zijn door het Centraal Plan Bureau doorgerekend en als evenwichtig voor de generaties beoordeeld. De brancheorganisatie pensioenfederatie heeft echter scherpe kritiek op de nieuwe pensioenregels. Lees het artikel!

8.  Makkelijk zoeken naar (vergeten) pensioen

In het register op mijnpensioenoverzicht.nl kunnen alle Nederlanders zien wat hun pensioen is als ze 65 jaar zijn. Zelfs hun vergeten pensioenen staan er op. Lees het artikel!

9. AOW-leeftijd in 2060 naar 71,5 jaar

Als de verwachtingen kloppen zal de levensverwachting de komende decennia verder stijgen en daarmee ook de AOW-leeftijd. Volgens het CBS gaan we in 2060 pas met 71,5 jaar met pensioen. Lees het artikel!

10. Bijverdienen ná het pensioen

 Steeds meer AOW'ers hebben een baan. Nu ongeveer 160.000. De volgende lezers van Plus Magazine hebben ook ervoor gekozen om naast hun pensioen een baantje te nemen. Waarom eigenlijk? Lees het artikel!