''Een derde van vijftigplussers niet tevreden over seksleven''

Seksuele problemen of verloren interesses zijn de boosdoener

Ruim één op de drie stellen boven de vijftig jaar is niet tevreden over hun seksleven.

Aldus het onderzoek waarvoor tweeduizend mannen en vrouwen van middelbare leeftijd over hun seksleven zijn ondervraagd. Van de ondervraagden zegt in totaal 34 procent niet tevreden te zijn over hun seksleven. Dit terwijl slechts 22 procent dit wel is. Eén op de vijf ondervraagden is meerdere keren in de week intiem met de partner. Een derde heeft nog maar een keer in het jaar of amper seks.

Redenen voor minder seks
De voornaamste reden dat vijftigplussers zich terughoudend opstellen tegenover seks is vanwege het feit dat ze het moeilijk vinden om seksuele problemen met anderen te bespreken. Ongeveer 54 procent van de vrouwen en 44 procent van de ondervraagden doet dit ook liever niet, aldus de Daily Mail.
Volgens het onderzoek zoeken mannen sneller naar advies en informatie over seks op internet. Als er beperkende factoren zijn, zoals erectiestoornissen, wordt hierover snel informatie over opgezocht op internet.  Een meerderheid van de vrouwelijke respondenten heeft dit nog nooit gedaan.

''Omdat mensen hun interesses verliezen, is het gemakkelijk om te veronderstellen dat seks afneemt naarmate we ouder worden. Maar dit onderzoek toont aan dat seks en intimiteit erg belangrijk blijven'', aldus een van de onderzoekers.

''Seks gaat niet alleen over lichamelijke intimiteit. Het gaat er vooral om dat we ons emotioneel kunnen verbinden aan onze partner. Een intieme knuffel of kus zijn een zeer gewaardeerd onderdeel van intimiteit'', aldus de onderzoekers.

Erectiestoornis

Beperkende factoren
Seks kan verminderen naarmate je iemand langer kent: interesses kunnen afnemen. Maar soms zijn er ook andere factoren waardoor de seks verminderd of minder leuk wordt. Pijn bij het vrijen of erectiestoornissen zijn seksuele problemen waar men niet graag over praat.

Bed

Bron(nen):

3 Comments

Door Joke (niet gecontroleerd) op wo, 17-4-2019 - 10:10

Hoi.ik knap af als die mannen gelijk met sex beginnen vooral die 50+ laten ze naar de hoeren gaan maar niet met zulke argumenten komen daar knap ik op af gr.joke

Door Lies van asselt (niet gecontroleerd) op di, 16-4-2019 - 23:36

Waarom wordt er nooit gesproken over de emotionele eenzaamheid binnen een relatie en als gevolg daarvan het gebrek aan behoefte aan seks, overdag geen warmte, ,'s avonds geen warmte, dat droogt dan langzaam maar zeker gewoon op!

Door Coen (niet gecontroleerd) op di, 16-4-2019 - 22:25

Met warmte te blijven geven.
Breng je veel tot leven.