De obliques

Je gebruikt je buikspieren, vaker dan je denkt. Sterker nog, er is bijna geen beweging waarbij deze spieren niet bij betrokken zijn. Als dit spiersysteem niet stabiel is, gaat het lichaam dat compenseren. Daardoor wordt een ander deel, zoals de rug extra belast. Om dit te voorkomen, kun je buikspieroefeningen gaan doen.

Onder begeleiding: Nee
Duur: Herhaal elke oefening tot je een vermoeidheid in de buikspieren voelt.
Regelmaat: Om de dag
Goed voor: Een goede lichaamshouding en een krachtig centrum.
Kracht of cardio: Kracht

De schuine buikspieren, train je zoals de crunch. Ga liggen met je rug op de mat en je knieën gebogen. Je voeten op heupbreedte plat voor je. Plaats nu je handen achter je hoofd zodat je duimen achter je oren zijn. Rol op en lift je hoofd en nek van de vloer, er moet nog een vuist tussen je kin en je borst passen. Rol nu door en lift ook de schouderbladen van de vloer.

Tot zover de ouderwetse crunch, maar nu reik je met je elleboog naar de tegenovergestelde knie. Eerst links, bij de volgende crunch rechts. Zorg er voor dat je hoofd stil blijft, kijk recht vooruit. Alleen de schouderbladen komen bij het teruggaan op de grond. Adem uit als je omhoog komt en in als je omlaag gaat.

Auteur