Oefeningen voor een 'beachproof' lichaam

Klaar voor de bikini en zwembroek

De bikini of zwembroek vormt voor veel mensen een schrikbeeld. Zeker nu de zomer voor de deur staat. Hoogste tijd om nog een beetje in vorm te komen dus. En dat kan voor een heel groot deel thuis of op het werk. Stoom uw lijf klaar voor het strand!

Tijdens het werk, aan tafel of voor de televisie. De volgende buikspieroefeningen doet u zittend op een stoel. Probeer ze minimaal drie keer per dag uit te voeren.

Rechte buikspieren

Ga zitten op het puntje van je stoel. Til een been op en houd deze 30 seconden ongeveer twee centimeter boven de vloer. Wissel daarna naar je andere been. Trek tijdens de oefening uw navel in. Ga per been voor vijf herhalingen.

Voor een iets zwaardere variant tilt u beiden benen tegelijk van de vloer. Let er hierbij op dat je de rug niet hol trekt.

Schuine buikspieren

Opnieuw zit u op het puntje van uw stoel. Til het rechterbeen op, weer ongeveer 2 centimeter van de vloer, zet uw linkerelleboog in de zij en uw linkerhand tegen de voorkant van het bureau. Duw met uw linkerhand tegen het bureau terwijl u het rechterbeen hoog houdt. Doe dit 30 seconden en wissel daarna van kant. Voer per kant vijf herhalingen uit en trek tijdens de oefening uw navel in.

Een goed strandfiguur beperkt zich natuurlijk niet tot alleen de buik. Ook de benen, billen en borst verdienen aandacht. Dat kan met de volgende oefeningen.

Voorzijde bovenbenen

Zit op de stoel en strek uw been volledig uit. Lift vervolgens het bovenbeen van de stoel en breng het been weer terug. Herhaal de oefening 20 keer voor ieder been.

Binnenzijde bovenbenen

Ook deze oefening kunt u uit voeren terwijl u zit. Plaats de voeten, knieën en bovenbenen naast elkaar. Duw de benen 20 tellen lang actief tegen elkaar aan. Herhaal deze oefening 10 keer.

Buitenzijde bovenbenen

Zoek voor deze oefening steun bij het kopieerapparaat of het aanrecht in de keuken. Lift uw rechterbeen zijwaarts 30 keer op en neer. Doe hetzelfde met uw linkerbeen.

Billen

Knijp de billen samen en houd dat 20 tellen vast. Probeer dit gedurende de dag minimaal 10 keer te doen.

Borsten

Tot slot een iets lichtere variant op het opdrukken. Ga zitten op een stoel en duw de stoel iets achteruit. Plaats uw handen op de rand van een bureau of tafel. Druk u 20 keer op. Zorg daarbij dat je het gewicht op uw handen brengt.

Met dank aan Fenny Geritz, fysiotherapeut en eigenaar van sportcentrum Global Fit.