Wie weet raad? Contact met ex-schoondochter?

Mijn man en ik waren altijd gek op onze schoondochter. Ze is hartelijk, lief, warm. Maar het huwelijk met onze zoon is na vijftien jaar op de klippen gelopen: mijn zoon is verliefd op een ander. Natuurlijk zullen we ook zijn nieuwe vriendin verwelkomen, maar moeten we nu het contact met onze schoondochter stoppen? Mogen we haar nooit meer uitnodigen en alleen zien op de verjaardagen van haar zoons, onze kleinzoons?

Dan maar de verjaardagen

Overleg eerst met uw zoon wat hij ervan vindt dat u contact wilt houden. Zeg hem ook dat zijn nieuwe vriendin welkom is en dat u haar wilt leren kennen. Mocht hij het toch bezwaarlijk vinden, leg u er dan bij neer en neem genoegen met de momenten dat u uw ex-schoondochter ziet op de verjaardagen. Beter dit, dan een verwijdering met uw zoon. Janna Kuiper (75), Ede.

Dierbare schoonmoeder

Wat was ik blij dat mijn schoonmoeder onpartijdig bleek, toen ik aangaf te willen scheiden van haar zoon. Beiden vonden we het vervolgens vanzelfsprekend dat onze relatie – die ons zo dierbaar was geworden – werd voortgezet. Zij was blij dat ze ons kon blijven bezoeken en kon komen logeren. Wij genoten met het hele gezin van haar. Twee jaar later stelde ik haar voor aan mijn huidige man, die ook een groot zwak voor haar kreeg en dat was wederzijds. Ze is 97 jaar geworden en we hebben dus lang van elkaar mogen genieten. Dorien van den Boogaard van de Wouw (69), Nijeveen.

Hou contact

Ik had veel verdriet van de scheiding van mijn zoon, want mijn schoondochter was goed voor ons. Toen mijn man overleed, was zij er voor mij en mijn zoon niet. Ik heb altijd contact met haar gehouden. Mijn zoon vond dat niet goed, maar daar had ik maling aan. De raad die ik u wil meegeven: blijf contact houden als uw schoondochter u lief is. Ze is de moeder van uw kleinkinderen. En word niet boos als ze een nieuwe partner krijgt, want ook zij heeft recht op haar eigen leven. Lidy Westerhuis – Langezaal (78), Maassluis.

Deur staat altijd open

Ik heb vanaf het begin gezegd dat mijn deur ook altijd voor mijn ex-schoonzoon open staat. Het was natuurlijk niet makkelijk in het begin en ik had veel mensen tegen, maar in de loop der jaren gaat het gewoon goed. Hij komt minstens een keer per week hier eten, zijn vrienden komen over de vloer, iedereen is welkom op verjaardagen en feesten. De kleinkinderen weten niet beter. Papa is hier altijd welkom. Birthe Bazin Johannesson (70), Zoetermeer.

Wat vindt u? Mijn man stort zich in het verenigingsleven

Mijn man is sinds een half jaar met pensioen. Hij geniet er met volle teugen van. Eindelijk tijd voor zijn hobby’s: de duivensport, het wielrennen, klussen. Ik vind ’t fijn dat hij zich amuseert, maar we doen niets samen. Ik wil hem niets ontnemen, maar wil er ook graag samen op uit, al is het maar eens per week. Mag ik dat van hem verlangen?  

Hebt u een advies voor deze Pluslezer? Of wilt u zelf een probleem voorleggen? Stuur uw reactie met uw naam, leeftijd en woonplaats vóór 21 september naar: Redactie Plus Magazine, Postbus 44, 3740 AA Baarn (of naar redactie@plusmagazine.nl) o.v.v. ‘Verenigingsleven’ of 'Wie weet raad'. Misschien staat uw brief dan binnenkort in deze rubriek.
 

Bron(nen):

8 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 25-2-2020 - 23:50

Dit gebeurde op Valentijnsdag, ik betrapte mijn man met zijn ex-vrouw op een etentje in een restaurant in Cornwall, ik huilde naar huis en raakte bijna een vrachtwagen. Ik ben eigenlijk tot de conclusie gekomen dat we klaar zijn met dit huwelijk, maar toen ik thuiskwam, dacht ik nog eens na en realiseerde ik me dat als ik zou vertrekken, mijn echtgenoot niet zou aarzelen om terug te trouwen naar zijn ex-vrouw.
Dus ik gaf toe en zocht naar een manier waarop ik mijn man slecht kon krijgen, dus ik herinnerde me (lovesolutiontemple. com) waar mijn vrienden en ik in Los Angeles bezochten voor een leesspreuk die 100% nauwkeurig was tijdens mijn vakantie naar mijn thuisstad. Ik vroeg meteen om een ​​spreuk om mijn man terug te brengen om van me te houden en te koesteren. Ik kan het me niet veroorloven mijn huwelijk na 14 jaar huwelijk te verliezen. de spreuk werkte wonderen, ik vroeg om een ​​directe spreuk die werkte en me zelfs liet trillen. Mijn man kreeg tijdens het diner ruzie met zijn ex-vrouw en liet haar daar achter. Hij kwam om middernacht thuis en vertelde me alles, hij zei dat ze hem op en neer volgde en hem stoorde om van ons huwelijk te scheiden. We zijn nu blij omdat we verder zijn gegaan. dankzij de liefdes tempel voor geweldige spreuken. zoek nu hulp en stop met huilen. zoek hulp op de juiste plaats om je liefdeproblemen op te lossen schrijf naar (sangopriestesslovesolution @ outlook. com)

Door AA (niet gecontroleerd) op vr, 24-8-2018 - 10:20

Wat krom om zo te denken.
Zeker als de relatie goed is.
Zegt eigenlijk meer over u dan over hetgeen u commentaar geeft.
Denk toch eens na.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 23-8-2018 - 10:03

Nou dit heeft niets met je zoon verraden te maken, de ruzie is tussen twee volwassen mensen en daar sta jij buiten. je kleinkinderen hebben baat bij een opa en/of oma van wie ze weten dat deze geen partij trekt en waar ze onvoorwaardelijk terecht kunnen ook als ze bij de andere ouder zijn, dat is belangrijker dan ego's van volwassenen.

Door Annet (niet gecontroleerd) op zo, 28-8-2016 - 14:13

Ga nou toch weg. Het betreft hier volwassen mensen dacht ik. Iedereen is vrij in het kiezen en onderhouden van sociale contacten. Je kunt dat naar eer en geweten zelf invullen hoe je dat doet. En het gaat niet over partij of kant kiezen. Het gaat over de omgang met mensen waar je een band mee hebt. Als in dit geval de zoon dan geen contact meer wil, zegt dat meer over hem dan over jou.

Door Ria Hoenderop (niet gecontroleerd) op wo, 24-8-2016 - 22:16

Verenigingsleven.
Natuurlijk mag u dat van uw man verlangen. Waarschijnlijk heeft hij zijn leven lang gewerkt en hebben jullie nooit veel met elkaar gedaan. Dan weet hij niet beter en denkt hij hier verder niet over na. Een goed gesprek kan wonderen verrichten. Succes en nog veel fijne jaren samen.

Door Ben Keijzers (niet gecontroleerd) op di, 23-8-2016 - 21:10

Natuurlijk mag u dat van hem verlangen, maar wellicht heeft u dat nooit gedaan in de jaren dat uw man nog werkte. Dus weet hij niet beter.
Hem nu nog veranderen, zal een hele kluif zijn. Sterkte

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op di, 23-8-2016 - 20:37

Ik ben van mening dat niemand, dus ook niet iemands kinderen, mogen verwachten of zelfs eisen dat het contact tussen mensen die elkaar graag mogen moet worden verbroken. In dit geval mag het uitsluitend uitgaan van een/de ouder/s en de gescheiden partner van een van de kinderen. Het is uitsluitend aan hen en niemand anders om de relatie nader te beschouwen en te beslissen hoe verder te gaan.

Door Eimer (niet gecontroleerd) op di, 23-8-2016 - 17:59

U kunt alleen contact houden met uw schoondochter als uw zoon er totaal geen moeite mee heeft. Hebben ze echter geen goed contact meer met elkaar dan is dit ontoelaatbaar. U verraadt hiermee uw zoon en hij moet uw eerste prioriteit zijn. U zou zijn vertrouwen ernstig beschamen en als ik uw zoon was zou ik dan ook geen enkel contact meer met u willen hebben als u dit toch doet.