Wie weet raad: Mijn vrouw is te openhartig over ons huwelijk

Mijn vrouw spreekt regelmatig af met haar vriendinnen om te winkelen of een museum te bezoeken. Ik merkte recentelijk dat ze dan intieme details over ons huwelijk prijsgeeft. Ons seksleven, onze ruzies, mijn neiging om niets op te ruimen. De bevriende echtparen weten ondertussen van alles van mij. Mijn vrouw ziet er geen kwaad in, maar ik wil dit niet. Ben ik onredelijk?

Huwelijk gestrand

Ik raad u aan om een ernstig gesprek met uw vrouw te hebben. Vertel haar hoe erg u dit vindt en vraag haar om direct te stoppen met roddelen als haar huwelijk haar iets waard is. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat mijn huwelijk gestrand is mede door het roddelen over mijn man. Ik wil uw vrouw dan ook ernstig waarschuwen. Stop voordat het te laat is! En voor u: geef uw vrouw nog een kans om anders te denken en te handelen. Veel sterkte!
Anneke Rozema (64), Alphen aan den Rijn

Lees en begrijp

Roddelen, het komt veel voor. Het begint vrij onschuldig, maar nu begint het u te irriteren. Ik zou u aanraden om niet kwaad te worden en uw schouders op te halen. U kunt aangeven dat het verteld is zoals uw vrouw het beleefd heeft. U hebt een andere mening. Lees het boek Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Ik heb het gelezen om vrouwen te gaan begrijpen en heb er veel van geleerd. Nodig uw vrouw uit voor een dagje uit en laat zien dat u er voor haar bent!
Herman Kervel (61), Bennekom

Lachertje

U bent zeker niet onredelijk. Er is ook nog zoiets als vertrouwen ­tussen u en uw vrouw. En de intieme details hoeven niet het lachertje te worden van uw vrouw en haar vriendinnen. Ik geloof zeker dat als het andersom was, zij ook kwaad zou worden. Respect van haar kant is ver te zoeken.
Ans Weert (66), Groningen

Een beetje zelfspot

Het gaat om uw grenzen en uw ­privacy en die dient uw vrouw te ­respecteren. Ik mag aannemen dat zij dat meer waard vindt dan het vermaken van haar vriendinnen met sappige informatie. Natuurlijk moet u op uw beurt niet op alle slakken zout leggen en begrijpen dat met name vrouwen onschuldig openhartig kunnen zijn. U mag niet van haar verlangen dat ze helemaal niets deelt over u met haar vriendinnen. Ze dient echter wel te doseren en te ­weten wat ze wel en niet kan prijs­geven. Van u wordt dan enige zelfspot en incasseringsvermogen gevraagd.
Roland Danckaert (49), Herkenbosch

Bron(nen):
Trefwoorden: