Zo houd je je relatie spannend

Het was liefde op het eerste gezicht. Alles ging goed, het klikte meteen. De eerste maanden waren als in een sprookje. Romantisch, vol hartstocht en passie. Maar nu weet je alles van elkaar. Wat eerst nog spannend was, is nu heel gewoon. Maar je kunt er wat aan doen. Lees onderstaande vuistregels en je relatie wordt beter dan ooit!
 • Blijf spannend voor elkaar en doorbreek af en toe de routine. Ga niet elke avond voor de tv hangen. Verras hem en jezelf bijvoorbeeld eens met een avondje uit. Naar de bioscoop, het theater, een concert of boek onverwacht een romantisch etentje in een restaurant.
 • Praat ruzies en boosheid altijd uit. Doe je dit niet, dan loert het gevaar dat jullie uit elkaar groeien.
 • Onderneem nieuwe dingen. Nog nooit samen naar de sauna geweest? Probeer het eens uit. Of wat dacht je van een lekkere massage? Wedden dat dit jullie dichter bij elkaar brengt?
 • Blijf aantrekkelijk voor elkaar. Besteed aandacht aan je uiterlijk.
 • Boeren, vuile onderbroeken rond laten slingeren of met de deur open plassen in elkaars nabijheid is misschien wel vertrouwd, maar absoluut niet opwindend. Je hoeft niet alles van elkaar te zien.
 • Prik een avond om elkaars seksuele fantasieën te bespreken.
 • Verras hem met mooie en spannende lingerie.
 • Besteed aandacht aan seks. Voelt de seks niet goed, ga dan na waarom dat zo is. Is het te voorspelbaar, te weinig spontaan, te kort of niet vaak genoeg? Bespreek het met elkaar.
 • Geef elkaar de ruimte. Af en toe je eigen dingen doen is goed voor de relatie. Weet wat het is om elkaar te missen. Plan bijvoorbeeld eens een weekendje of langer met je vriendin, moeder of zus.
 • Verras hem eens met een weekendje weg of een stedentrip naar Barcelona, Rome of welke romantische stad dan ook.
 • Geef elkaar af en toe cadeautjes. Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Een lief sms'je, een bos bloemen of een briefje op tafel voordat je het huis verlaat, is ook goed. Het gaat erom dat hij weet dat je aan hem denkt. En wat dacht je van het sturen van een kaartje, online of gewoon via de post?
 • Leg niet op elke slak zout. Geen mens is perfect, jij ook niet. Loop daarom niet constant te klagen als hij slordig is of te veel tijd aan zijn hobby besteedt. Wees gelukkig met wat jullie samen hebben.
 • Verwen hem met een ouderwets ontbijt op bed. En bedenk: dit hoeft niet per se in het weekend!
 • Maak het thuis af en toe romantisch. Steek kaarsjes aan, zet een muziekje op en verwen hem met zijn lievelingsgerecht. De liefde van de man gaat immers door de maag.
 • Geef hem af en toe een compliment. Dat vindt iedereen leuk.
 • Houd bemoeizuchtige familie op afstand. Neem samen met hem beslissingen die belangrijk zijn voor jullie relatie.
 • Lach voldoende, dat maakt de relatie gezellig en ontspannen.
 • Ga nooit de deur uit zonder je partner een kus te geven.
 • Zeg na een telefoongesprek, of op andere momenten, gewoon eens 'Ik hou van jou'.
Trefwoorden:

11 Comments

Door Jeanette (niet gecontroleerd) op ma, 16-12-2019 - 21:39

En ik moest nog wel zo lachen om die workshop, die jonge vrouwen in China volgden, in de trant van: Hoe zorg ik voor een gelukkig huwelijk (Ruben Terlou). Nu glijdt Nederland zelf weer af naar niveau Middeleeuwen?!----

Door Ab (niet gecontroleerd) op zo, 15-12-2019 - 22:15

Lieve lezers.
Ik wil graag te weten komen of er bureaus of personen zijn die onderzoeken of partners bij en met elkaar tot gesprek kunnen komen na een scheiding of relatie breuk. Het is vaak moeilijk om elkaar te benaderen na een breuk. Schaamte angst om afgewezen te worden speels een rol. Als er iets van bemiddeling/mediation is, hoor ik het graag.
Ik wil mijn ex terug....
Ab4solution@gmail.com mail gerust.

Zou erg gewardeerd worden.
Prettige feest dagen. Vooral voor eenzamen onder ons....

Door Maria (niet gecontroleerd) op zo, 15-12-2019 - 09:11

@Betty Rombout: in welke eeuw leeft u? Toch echt niet in deze, aan uw artikel hierboven af te lezen, belegen, beschimmelde adviezen uit het jaar nul.
Ook in andere artikelen lees ik complete onzin: staat uw relatie op een laag pitje door bijv. langdurig overspel, jaloezie enz. Wat denkt u zelf bij dit soort kolder???
Mensen van middelb. leeftijd zijn gelijke, intelligente wezens als daarvoor, geen seniele bejaarden die jullie kolder als zoete koek slikken. Beslist niet!!!

Door Maria (niet gecontroleerd) op za, 14-12-2019 - 08:13

Gruwelijk ouderwets en allemaal open deuren uit voorbije eeuwen. Daarom schrijf ik geregeld: als je niet oplet word je als domme kleuter hier aangesproken of seniele bejaarde....

Door J-buiting@hotma... (niet gecontroleerd) op za, 14-12-2019 - 07:19

Wat jammer dat we zoveel “azijndrinkers” hebben die reageren. Is het nou zo moeilijk om overal waar “hem” staat in je gedachten “hem/haar” te lezen. Dan is het ineens een advies en suggestie voor mannen en vrouwen.
Ik zou zeggen: zeur niet, maar doe er je voordeel mee, als je relatie dat nodig heeft. Je hoeft nl niet overal (negatief) op te reageren

Door Fleur (niet gecontroleerd) op vr, 13-12-2019 - 11:44

Goede tips, maar jammer dat dit voor een vrouw geschreven is. Het geeft me een gevoel van eenzijdig behaagziek gedrag.
Het is zeker waar dat een relatie fijn en waardevol is/blijft als je ervoor zorgt dat het niet een grote sleur wordt, maar dan wel van beide kanten.--

Door Johanna (niet gecontroleerd) op di, 19-2-2019 - 17:49

Wat gruwelijk ouderwets. Zijn allemaal tips voor vrouwen, maar voor de man? Als hij chagrijnig thuis komt, in zijn ogen je niets goed doet. Dan knap je gauw af. Dan blijft je lingerie in de kast-- zeker een man die die regels opstelt

Door c.blom (niet gecontroleerd) op di, 12-2-2019 - 23:19

onvoorstelbaar dat er in 2019 nog geschreven wordt wat \zij moet doen om het Hem naar de zin te maken of om "hun"relatie goed en spannend te houden. Ik ben bijna 70 en moet hier werkelijk hartelijk om lachen dat jullie blad zo naïef is tegen hun eigen leden.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 20-7-2018 - 14:24

Blijkbaar ligt de bal dus helemaal bij de vrouw -- ik snap best dat jullie het ook andersom bedoelen maar de vanzelfsprekendheid steekt. En misschien is het juist in een relatie andersom, is de mannelijke partner ongeïntresseert en inactief juist omdat het voor hem sllemaal niet hoeft. Hoe krijg je dan zo iemand in beweging als kaarsjes, cadeautjes, en al die andere tips geen uitwerking hebben ? In de regel is het de vrouw die juist al die dingen doet, en zolang de partner dit leuk vindt is er niets aan de hand het is juist de onverschilligheid voor al die gied bedoelde leuke dingen waar veel vrouwen tegen aan lopen. Juist vrouwen zijn veel gevorluger gewoon uit hun vrouwzijn.

Door Jan Willem (niet gecontroleerd) op ma, 4-6-2018 - 08:58

En nu graag hetzelfde artikel maar dan ‘hem’ en ‘haar’ omgedraaid, dit gaat niet overal goed, jammer... Maar kortom, heeft U daar ook tips voor ?