Ontspannen met scrub, masker en peeling

Tips om uzelf te verwennen

Getty Images

Lekker ontspannen in uw eigen badkamer? Gebruik onderstaande tips om uzelf eens lekker te verwennen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met scrubs, peelings, maskers en etherische oliën.

Maak uw eigen kuurbad

Wilt u uw eigen kuurbad maken? Laat dan eerst zo heet mogelijk water in uw badkuip lopen. Voeg daaraan wat thermaal badzout, een bruistablet of een etherische badolie toe.

Bij stijve spieren kiest u voor jeneverbes, bij vermoeidheid voor lavendel. Verlangt u naar een goede nachtrust, dan is een hop/valeriaanextract een aanrader. Vervolgens regelt u de watertemperatuur, zodat deze aangenaam is.

Houd de badkamerdeur dicht, zet ontspannende muziek op, zak relaxed onderuit in het warme water en sluit uw ogen. Voor een betere doorbloeding van bepaalde lichaamsdelen kunt u die steeds kort met koud water afspoelen.

Geef uzelf een stralend gezicht

Uw gezichtshuid heeft heel wat te doorstaan. Make-up en invloeden van buitenaf (airco, verwarming, uitlaatgassen) doen de huid geen goed. De basis voor een stralende huid is goed reinigen, iets wat u trouw iedere dag zou moeten doen. Maar soms kan uw gezichtshuid wel een beetje extra aandacht gebruiken.

Dode huidcellen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw gezicht grauw en dof oogt. Door een zogenoemde peeling of scrubcrème te gebruiken, verwijdert u deze dode cellen. Zo'n crème (let op: gebruik een scrub voor de gezichtshuid) stimuleert de bloedsomloop, reinigt verstopte poriën en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

Populair is tegenwoordig ook de microdermabrasie. Het is een techniek die dieper gaat dan een gewone peeling. Het bovenste laagje van uw huid wordt afgeschuurd, waardoor huidvlekken, fijne lijntjes en littekens verdwijnen. Dankzij diverse thuiskits hoeft u ook voor zo'n behandeling vandaag de dag de deur niet meer uit.

Een verkwikkende scrub

Waarom zou u zich bij het scrubben tot uw gezicht beperken? Wie overal een frisse huid wil, moet regelmatig scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Twee keer per week is een goed uitgangspunt.

Uw lichaam succesvol scrubben doet u zo: gebruik een (sisal) scrubhandschoen met daarop een redelijke hoeveelheid verkwikkende of ontspannende (kruiden)douchegel. Masseer in korte, snelle cirkels uw hele lichaam. Begin met uw handen, armen, voeten en benen. Masseer daarna uw romp met rustige bewegingen in de richting van uw hart.

Zorg daarbij voor een langzamere en minder diepe beweging, zodat het zuurstofrijke bloed door uw hele lichaam en alle ledematen kan stromen. Sluit de scrub af met een halve minuut koud douchen en wrijf uzelf daarna goed droog. In plaats van een scrubhandschoen kunt u ook kiezen voor een kant-en-klare bodyscrub.

Maskers op

Een masker reinigt niet alleen uw gezichtshuid, maar verzacht en kalmeert hem ook. Er zijn maskers voor alle huidtypen en met verschillende werkingen. Is uw huid dun? Gebruik dan een verzorgend masker.

Heeft u een dikkere huid? Dan kunt u het beste een reinigend masker gebruiken. U heeft vochtregulerende maskers, meestal in de vorm van een crème of gel. En er zijn reinigende maskers op basis van klei, die opdrogen en hard worden.

Maskers in poedervorm moeten worden aangelengd met water, lotion, melk of olie. Ook zijn er maskers in pastavorm en kant-en-klare maskers die u zo uit de tube op uw gezicht kunt aanbrengen.

Na het scrubben brengt u het masker aan op de vochtige huid. Vergeet uw hals daarbij niet, maar sla gevoelige delen zoals de mond en het ooggebied over.

Na een kwartiertje kunt u het masker het best verwijderen door uw gezicht met een vochtige handdoek zachtjes af te vegen. Restanten kunnen met tonic worden verwijderd.

Auteur 
  • Redactie