Bij kwart van 50-plus singles staan condooms bovenaan vakantie-inpaklijst

Liever stedentrip dan weken weg

Getty Images

De meerderheid van de 50-plus singles vind dat je voor een eerste vakantie samen, echt nog geen jaar samen hoeft te zijn. De voorkeur gaat uit naar een romantische vakantie - of liever nog: weekend weg - en bovenaan de inpaklijst prijken de condooms. Dat blijkt uit een vakantieonderzoek onder 1059 single 50-plussers.

Iets meer dan een kwart (28,5 procent) van de 50-plus singles geeft in het onderzoek aan dat een vakantie na 3 tot 6 maanden daten wel moet kunnen. Gevolgd door minimaal 1 tot 3 maanden (19.5 procent) of 6 tot 12 maanden (19,2 procent) daten. Korter of langer wordt door de singles afgeraden.

Romantiek of actie?

Qua type vakantie kiezen de 50-plus singles gemiddeld vaker voor een romantische vakantie (37,8 procent). Echter verkiezen niet de vrouwen (35,4 procent), maar de mannen (40,7 procent) een romantische trip boven een actieve vakantie. Bijna een derde van de vrouwen (31,2 procent) kiest voor actie en dan het liefst een zelf geplande stedentrip naar de zon. Waar de mannelijke en vrouwelijke singles het overigens wel over eens zijn, is dat een eerste vakantie niet langer moet duren dan een paar dagen. Maar liefst 77,7 procent van de singles geeft aan een aantal dagen te verkiezen boven een aantal weken.  

Inpakken en/of wegwezen

Als de vakantieplannen dan eenmaal vaststaan, begint de inpakstress. Want wat neem je allemaal mee op zo’n eerste tripje samen? Volgens desingles zijn er drie dingen die absoluut niet mogen ontbreken in je koffer; een fototoestel om romantische momenten vast te leggen (38,9 procent), een goed boek om ook de nodige stiltemomenten in te lassen (27,2 procent). En condooms (25,9 procent). Die laatsten zijn geen overbodige luxe, want het is bekend dat het aantal 50-plussers dat een SOA oploopt, de laatste 20 jaar meer dan verdubbeld is. De meerderheid van de respondenten (63,8 procent) wil er overigens ook zeker van zijn dat ze voldoende geld bij zich hebben om - indien nodig – alleen naar huis terug te keren.
 
Het onderzoek werd in mei 2022 uitgevoerd onder 1.059 Nederlandse 50-plus singles door Panelwizard in opdracht van datingsite Ourtime.

 

Auteur 
  • Franca van Dalen