Is mijn penis te klein?

Ik maak me zorgen over mijn geslachtsdeel. Ik ben 22 jaar en naar mijn idee is mijn penis te klein. Ik durf ook geen seks te hebben met mijn vriendin hierdoor. Ik heb veel artikelen gelezen op het internet maar nog niemand gevonden met dit zelfde probleem. Kunt u mij hiermee helpen?
Azdin

Henriëtte Schoones, seksuoloog

Ik weet niet wat jij klein vindt maar uit verschillende studies blijkt dat er geen verband bestaat tussen de grootte van de penis en de kwaliteit van de seksuele relatie.

Veel mannen denken dat vrouwen een grote penis belangrijk vinden maar veel vrouwen vinden dat juist een eng idee. De omtrek van de penis is belangrijker dan de lengte. Het eerste gedeelte van de vagina is het meest gevoelig. De vagina past zich aan het formaat aan.

Bovendien is het meestal zo hoe kleiner de penis, hoe groter de erectie in verhouding is. Gemiddeld is een penis in ontspannen toestand ruim 9 centimeter en in erectie gemiddeld 14. Als de omtrek normaal is (tussen de 8.5 en 12 centimeter)  dan kan je alle standjes uitvoeren.

Laat je niet beïnvloeden door pornofilms waar je alleen acteurs ziet met een grote penis. Dat geeft een vertekend beeld. Je moet vooral veel experimenteren en de seks met je vriendin niet vermijden. Als jij ziet dat je vriendin plezier beleeft, speelt de lengte van de penis een ondergeschikte rol. Je krijgt dan meer zelfvertrouwen en zelf ook meer plezier in seks.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.

6 Comments

Door Angela (niet gecontroleerd) op di, 19-2-2019 - 17:05

Het gaat om omtrek, dus niet de doorsnee...... ;)

Door Angela (niet gecontroleerd) op di, 19-2-2019 - 17:03

Klein maar fijn zou ik zeggen.....

Door Marij (niet gecontroleerd) op ma, 18-2-2019 - 21:38

Wat een bijzobdere aanname op 17-2 10.27.
Een beetje meer zelfvertrouwen proberen te krijgen lijkt me niet verkeerd. Verder is het een kwestie van fantasie.
Die omtrek is niet verkeerd berekend, we weten allemaal hoe je de omtrek van iets moet berekenen, tenminste, als je op school hebt opgelet.

Door Cor Burger. (niet gecontroleerd) op zo, 17-2-2019 - 16:47

Reactie op vermeend probleem van Azdin; Beter een kleine die steigert dan een grote die weigert! Het gaat niet om kwantiteit maar om de kwaliteit!!

Door Huub Cohen (niet gecontroleerd) op zo, 17-2-2019 - 11:16

Geachte Lezer, De omtrek die U noemt is wel erg groot in vergelijking met de lengte. Volgens mij moet U dit gaan corrigeren, want iedere man raakt hierdoor gefrustreerd.

Door Sjon Doedel (niet gecontroleerd) op zo, 17-2-2019 - 10:27

Wat ook mogelijk is, is dat meneer onbewust het vrouwelijke geslacht afhoudt en onbewust bezig is met het mannelijk geslacht. Angst voor hetero-sex wordt vaak voorgewend, om (nog) niet te hoeven erkennen, dat meneer op homo’s valt. Dit komt vaker voor dan wij denken.