Val je sneller in slaap als je sokken draagt in bed?

Het beste is om al met warme voeten in bed te stappen

Slapen met sokken aan in bed
Getty Images

Goede vraag! In deze rubriek gaat PlusOnline op zoek naar het antwoord op veelgestelde vragen. Deze keer: ga je beter slapen als je sokken draagt in bed?

Sommige mensen vinden het heerlijk om met dikke sokken aan te gaan slapen in bed terwijl anderen gruwelen van het idee. Je moet natuurlijk vooral doen wat je zelf fijn vindt, maar wat is de beste keuze als je snel in slaap wilt vallen én beter wilt slapen?

Het zal voor velen - en zeker voor degenen die regelmatig koude voeten hebben en daar van wakker liggen in bed - geen verrassing zijn: je valt inderdaad sneller in slaap met warme voeten, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Nature. Het hebben van koude voeten is een veelvoorkomende oorzaak van wakker liggen en moeilijk in slaap kunnen vallen.

Met warme voeten je bed in

De lichaamstemperatuur van mensen is in de avond op zijn hoogst. Om vervolgens te dalen. Hoe beter je temperatuur afneemt, hoe makkelijker je in slaap valt. Het beste is dan ook om al met warme voeten in bed te stappen. Koude voeten en handen kunnen de warmte niet kwijt omdat de kleine adertjes in je huid dan dicht zitten. Je voeten moeten dus al warm zijn voordat je in bed kruipt. Als je met koude voeten in bed stapt en dan pas bedsokken aantrekt, ben je eigenlijk te laat.

Als je gaat slapen met sokken aan in bed, let er dan ook op dat de sokken niet knellen en/of te strak zitten. Dat is niet goed voor de bloedcirculatie. Kies bij voorkeur voor zachte wollen sokken.

Heb jij ook een goede vraag? Stuur ons een mail.

Auteur 
Bron 
  • RTL Nieuws