Zo kiest u het juiste bed

Slimme snufjes verhogen comfort

Naarmate we ouder worden, veranderen ook onze slaapgewoontes. De een heeft steeds minder slaap nodig, de ander moet er ’s nachts vaker uit om naar het toilet te gaan en weer een ander heeft het continu te warm, of juist te koud. En wat te doen aan die stramheid waarmee u ’s morgens opstaat? Een goed bed is in ieder geval onontbeerlijk voor een goede nacht.

Toe aan een nieuw bed? Dat is nog niet zo eenvoudig: de keuze is groot. Bovendien heeft het oudere lichaam andere behoeften dan het lichaam van een 20-jarige. Goed advies is onontbeerlijk.

Perfecte ondersteuning

Een goed bed, wat doet dat eigenlijk voor u? Ten eerste ligt u er lekker op, met de juiste ondersteuning op de juiste plekken. Helaas gaat het daar vaak al mis: heeft u al eens twee exact dezelfde lichamen gezien? Hoogstwaarschijnlijk niet. Daarom is het zo belangrijk om u goed te laten adviseren, zodat u een bed krijgt dat uw lichaam perfect ondersteunt. Heeft u eenmaal zo’n bed, dan wilt u nooit meer iets anders. De reden is simpel: als uw bed de juiste ondersteuning biedt, dan staat u ’s morgens moeiteloos en zonder pijntjes op. Helemaal uitgerust en klaar voor de dag.

Gemiddelde of maatwerk

Natuurlijk kunt u een bed kopen bij deze of gene grote meubelzaak. Van de verkoper mag u vast wel op verschillende matrassen liggen en misschien biedt hij u zelfs nog een 30- of 60-dagen omruilgarantie aan. U heeft dan echter geen bed dat uw lichaam op de juiste manier ondersteunt. Bedden bij de niet-gespecialiseerde meubelzaak gaan eigenlijk altijd uit van gemiddelden van mensen. Maar naarmate u ouder wordt, heeft uw lichaam juist meer behoefte aan maatwerk. Een goede en gespecialiseerde slaapadviseur is dan een beter idee. Daar kunt u rekenen op een gedegen analyse van uw lichaam en slaaphouding, zodat daar het bed op kan worden aangepast.

Slimme snufjes verhogen comfort

Het ene bed is dus het andere niet en dat geldt niet alleen voor het slaapcomfort. De huidige generatie bedden heeft allerlei slimme snufjes die het leven een stuk makkelijker maken. Zo zijn daar de boxspringbedden die heel eenvoudig uit elkaar te schuiven zijn: ideaal voor opmaken en stofzuigen. De boxspring kent overigens nog een groot voordeel: de instap van dit type bed is namelijk hoog en daarmee bijzonder comfortabel. Zowel boxsprings als bedden met lattenbodem of spiraal zijn eigenlijk altijd in een verstelbare variant te koop. Dat is niet alleen prettig als u graag in bed leest of tv kijkt. Het maakt ook het uit bed stappen makkelijker.

Uitstapverlichting

Het klinkt u wellicht als overdreven luxe in de oren, maar als u toch aan een nieuw bed denkt… overweeg dan zeker de optie 'uitstapverlichting'. Deze verlichting bevindt zich aan de onderzijde van de rand van het bed en reageert op beweging. Op het moment dat u uw benen over de rand van het bed zwaait, gaat het (zachte) licht aan. Zodoende stapt u zonder ongelukken en zonder uw partner wakker te maken uit bed - zelfs als het pikdonker is.