Telefoonnummer onvindbaar maken binnen Facebook onmogelijk

Als een Facebook-gebruiker ooit zijn/haar telefoonnummer heeft ingevoerd op Facebook, is het niet mogelijk om het nummer onvindbaar te maken. Dat ontdekte onderzoeker Jeremy Burge.

Gebruikers kunnen hun telefoonnummer aan hun account koppelen, om bijvoorbeeld hun account beter te beveiligen. 

Mensen die het telefoonnummer van iemand kennen, kunnen daarmee in sommige gevallen alsnog het Facebook-profiel van die persoon vinden. Er wordt geen optie aangeboden om dat volledig te voorkomen. 

Via de privacy-instellingen van hun account kunnen gebruikers aangeven wie hen met behulp van het telefoonnummer kan opzoeken. De opties zijn: ‘Iedereen’, ‘Vrienden van vrienden’ en ‘Vrienden’. Dit geldt overigens ook voor e-mailadressen.

Verder is het nog erg onduidelijk of Facebook de optie gaat aanbieden om via deze functie door helemaal niemand vindbaar te zijn. Facebook meldt dat het bedrijf niet ingaat op toekomstplannen.

Facebook kwam in september al in verlegenheid toen bleek dat het bedrijf het telefoonnummer van gebruikers, zonder expliciete toestemming, gebruikte voor advertenties.

Als je je telefoonnummer nooit hebt gedeeld met het sociale medium, dan ben je ook niet vindbaar met het nummer voor vrienden, kennissen of andere Facebook-gebruikers.

Bron(nen):
Trefwoorden: