Hoogtepunten van Peru

Ontdek de openhartigheid van de Peruanen. Waar u ook heengaat en wat u ook doet, Peruanen stellen hun huis en hart voor u open. Wij zetten 5 hoogtepunten van Peru op een rijtje.

Een update van de hoogtepunten van Peru in 2010 vindt u hier 

Peru is een republiek in Zuid-Amerika. Peru is vooral voor natuurliefhebbers een interessant land. Waar u ook heengaat en wat u ook doet, u zult merken dat Peruanen hun huis en hart voor u openstellen. Hun nieuwsgierigheid en levenslust werken aanstekelijk. Dit Andes-land heeft vele unieke hoogtepunten voor jong en oud.

Top 5 best beoordeelde plaatsen in Peru

1. Cusco
2. Miraflores
3. Arequipa
4. Sacred Valley/Urubamba
5. Trujillo

Cusco, zuidoosten

Cusco is een stad waar veel te zien is, vooral van de Inca's. Cusco heeft cultuur, natuur, geschiedenis en vermaak weten te combineren in een indrukwekkend decor. Een bezoek waard is het wereldberoemde Incapad naar Machu Picchu.

Machu Picchu is een stad van de Inca's die de Spanjaarden nooit gevonden hebben en daardoor niet is vernietigd. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. In Cusco zijn tevens veel indrukwekkende musea te vinden.

Miraflores, westen

Miraflores is een gedeelte van de hoofdstad Lima. Miraflores biedt de bezoeker veel winkelmogelijkheden, mooie tuinen, bloemenparken en stranden.

Parque Kennedy heeft regelmatig vlooienmarkten en kunsttentoonstellingen en is zeker een bezoek waard. De Huaca Pucllana, een Inca ruïne is voor de cultuurliefhebbers zeer de moeite waard.

Arequipa, zuiden

Arequipa is een prachtige stad met uitzicht op een aantal vulkanen; El Misti, El Chachani en El Picchu Picchu. Je kunt er uren doorbrengen met het slenteren door de mooi gekleurde steegjes.

De Plaza de Armas wordt als één van de mooiste van Peru bevonden; de kathedraal genaamd Catelina en de talrijke koloniale gebouwen sieren het plein. De stad ligt in een actief gebied van vulkanen en aardbevingen.

Sacred Valley / Urubamba

Urubamba is gelegen in de Sacred Valley. Een klein typisch Peruaans dorp. U vindt hier hoge bergtoppen, kleine indianendorpjes, bergvolkeren, markten en indrukwekkende ruines.

Urubamba vormt een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de vallei waar zich enorme Incaruïnes bevinden in pittoreske dorpjes.

Trujillo, noordwesten

Er zijn weinig toeristen te vinden in Trujillo omdat het een erg klein dorpje is. In Trujillo zijn de zonne- en maantempels Huaca del Sol en Huaca de la Luna te vinden.

Nog meer cultuur is te bezichtigen in het archeologisch museum met aardewerk van de Chimúcultuur en de Mochicacultuur. In dit plaatsje bevindt zich tevens een grote visverwerkende industrie.

*De beoordelingen zijn afkomstig van bezoekers van zoover.nl. Meer beoordelingen van bestemmingen in Peru? Kijk op zoover.nl

Trefwoorden: