Senioren vestigen wereldrecord aerobics in Amsterdam

De organisatoren hebben het nog niet zwart op wit, maar het lijkt erop dat 127 Amsterdamse senioren in het Guinness Book of World Records komen. "De sfeer was geweldig, iedereen had het enorm naar z'n zin."

Belang van bewegen

Dat beweert Arjen Meeuwisse van de Medische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (MFAS). Hij nam, samen met medestudenten, de organisatie op zich. De studievereniging wilde ter ere van haar 120-jarig bestaan aandacht vragen voor het belang van bewegen voor 65-plussers.

Ongeveer 160 mensen sportten een kwartier lang mee op het J-plein van het Academisch Medisch Centrum. 127 van hen droegen bij aan het vestigen van het wereldrecord. Meeuwisse: "Veel ouderen vonden de les te kort en wilden graag langer doorgaan."

Nu wel succes

Eerdere pogingen om het wereldrecord aerobics voor ouderen te vestigen, mislukten. Toen werd de officiële route van Guinness niet gevolgd. "Wij gaan alle registratieformulieren, video's en foto's opsturen, en dan moet een officiële notering wel lukken", aldus de organisatoren.

De Amsterdamse studenten willen in hun lustrumjaar geld ophalen voor het Nationaal Ouderenfonds. Over twee weken organiseert de vereniging een sponsorloop van 8,5 kilometer, van het Amstelpark naar het AMC. Voornamelijk studenten en sympathisanten zullen dan meerennen, maar vitale senioren zijn ook meer dan welkom.

Parool