Sportscholen draaien verlies, ‘minder 60-plussers keren terug’

Het ledental van sportscholen is de afgelopen maanden gestegen, maar zit nog niet op het niveau van voor de coronacrisis, meldt de NOS. Volgens brancheorganisatie NL Actief is het nu gemiddeld 80 tot 90 procent ten opzichte van maart. Rond de heropening van de sportscholen in juli was dat zo’n 70 procent.

Minder 60-plussers keren terug naar de sportschool

Vooral 60-plussers gaan minder snel terug naar de sportschool dan jongere sporters, zegt Ronald Wouters, directeur van NL Actief, tegen de NOS. Volgens Wouters speelt de gemiddelde leeftijd van de leden van een sportschool er dan ook in mee of ze wel of niet terugkeren. Hoe ouder de doelgroep, hoe minder terugkerende leden. Zo zit het ledental van Basic Fit, dat zich vooral richt op jongeren, volgens een woordvoerder alweer op 95 procent ten opzichte van voor corona. 

Niet kostendekkend

Voor veel sportscholen is de terugkeer van dit deel van de oorspronkelijke leden nog niet genoeg om de kosten te dekken, zegt Wouters. Juist met die laatste 10 tot 20 procent maken sportscholen vaak pas winst. Hij schat dat sportscholen per locatie gemiddeld een verlies lijden van 5000 euro per maand, ook al maken ze gebruik van steunmaatregelen van de overheid. 

Bron: NOS

 

Bent u ook op zoek naar alternatieven voor de sportschool? Kijk hier voor leuke fietsroutes en hier voor mooie wandelroutes.