
Iedere dag 250 gram groente en 2 stuks fruit, adviseert het Voedingscentrum. Maar uit de Nederlandse voedselconsumptiepeiling blijkt dat de meeste mensen daar niet aan komen. U wel? Laat het ons weten!
Volwassenen krijgen het advies om dagelijks minimaal 250 gram groente per dag te eten. Groente is goed voor de gezondheid. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en hangt samen met een lager risico op diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Nederlandse volwassenen eten echter gemiddeld 165 gram groente per dag, mannen ongeveer evenveel als vrouwen. Dat is veel minder dan wat is aanbevolen.
Hoe zit het met u? Komt u dagelijks aan 250 gram groenten per dag? Laat het ons weten. Scroll verder naar beneden om uw stem toe te lichten.
Lees ook: 6 makkelijke trucs om meer groente te eten
Reactie toevoegen
Reacties
Ik neem altijd groente als uitgangspunt voor de maaltijd en het is het hoofdbestanddeel (met een aardappeltje of een beetje rijst of pasta).
maar ook een rauwe wortel, radijsjes e.d.
Ik eet zeker 3-5 soorten fruit. Daar begin ik de dag al mee. Dat doe ik al sinds mijn jeugd. Ik woonde in Noord-Groningen en we waren zelfvoorzienend het jaar rond.
Bijna elke dag komen wij gemakkelijk aan 250 gram groenten per dag.
Ik heb een grote moestuin en daaruit eten we in het seizoen o.a. courgettes, sla, diverse koolsoorten, wortelen, prei, erwten, bonen etc. Daarnaast ook fruit uit eigen tuin (aardbeien en kersen), en dan appels, peren etc. als fruit. M.a.w. ik vind dat wij goed bezig zijn.
Tijdens de warme maaltijd eten we met z'n tweeën meestal een hele bloemkool, een pond groente zoals bijv. sperziebonen, worteltjes, of een slinkgroente , bijv. andijvie, spinazie samen 750 of 800 gram. (400 gr. per persoon) een grote krop sla samen, met tomaat, komkommer, slaatjes, .Tijdens de lunch extra: een paar tomaatjes, of komkommer, of rauwe paprika. Mijn man en ik zijn dol op groente. meestal 2 stuks fruit per dag
Al vanaf mijn jeugd, nu ben ik 67, heb ik altijd fruit en groente gegeten. Bij de warme maaltijd is altijd veel groente ( hoofdgerecht) ook in pasta’s. Daarbij is er elke keer een salade of rauwkost. Bij een broodmaaltijd is er ook meestal iets van rauwkost of salade.
Tussendoor wordt een tomaat, wortel, komkommer of radijsje gegeten.
Meestal begin ik de dag met fruit, alle soorten. Door de dag heen staat fruit ook als snack op het menu.
Al met al wordt er veel groente en fruit gegeten! 👍👍👍
Mijn man en ik eten eten dagelijks 350gr groenten en 4 a 5 soorten fruit gevarieerd.
Mijn man en ik eten eten dagelijks 350gr groenten en 4 a 5 soorten fruit gevarieerd.
Al vanaf mijn vroege jeugd ben ik gewend om veel groente en fruit te eten. Bij de warme maaltijd is/ was er altijd groente en salade. Bij de broodmaaltijd is/ was er ook meestal rauwkost. Als ‘ snoep’ tomaat, wortel, radijs is heel gewoon. Fruit is mijn opstarter van de dag.
Eet elke dag 400 gram groenten op advies van diëtiste, uiteraard met andere verantwoorde voeding en dagelijks 10.000 stappenplan. 15 kg afgevallen binnen 3 maanden in 2023 en ben nu nog steeds op gewicht, heb deze gewoonte als dagelijks leidraad aangehouden
Gewoon afwegen hoeveel groente ik moet nemen. Dat gaat in 90% van de gevallen goed behalve wanneer je uit eten gaat dan krijg je nauwelijks groente.
Ik ben niet zo gek op gekookte groente, maar neem naar mijn werk vaak een bak met peentjes, tomaatjes etcetera mee. Gewoon voor tussendoor.