Stelling: Maak nicotinekauwgom gratis

Stoppen met roken wordt zo makkelijker met Stoptober

Nicotine kauwgom en andere vervangers zijn eerste keus bij het stoppen met roken.
Getty Images

Veel rokers gaan de uitdaging aan om in oktober 28 dagen niet te roken onder de vlag 'stoptober'. Nicotinekauwgom, nicotinepleisters of zuigtabletten kunnen een steuntje in de rug bieden, maar helaas worden ze niet vergoed als je geen erkende 'stopcoach' hebt. Wat vindt u hiervan? Reageer op de stelling.

Eens - rokers die willen stoppen kunnen alle hulp gebruiken

Stoppen met roken is erg moeilijk, de meeste mensen steken er vroeg of laat weer een op. Alle hulp is dus welkom. Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of zuigtabletten worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding. Bijvoorbeeld met een erkende coach of een begeleide stopgroep. Dat laat mensen die het op eigen houtje proberen in de kou staan. Zij betalen al snel 8 euro voor een pakje met 30 nicotinekauwgompjes. Dat terwijl nicotine-vervangende middelen eerste keus zijn bij stoppen met roken, volgens de NHG-zorgstandaard van de huisartsen.

Oneens - rokers die willen stoppen kunnen dit best zelf betalen

Ieder jaar doen 1 miljoen rokers een poging met te stoppen met roken in Nederland, volgens het Trimbosinstituut. Mensen die liever zelf stoppen, hebben minder kans van slagen. Als zij allemaal nicotineproducten vergoed krijgen, betekent dat dus nogal wat voor de kosten van de zorgverzekering. Zij doen misschien meerdere stoppogingen per jaar. En daarbij: de rookwaren betalen zij nu ook zelf en die kosten zijn zeker niet gering. Helemaal niet gek dus, als zij in plaats van sigaretten ook de nicotinekauwgom zelf betalen.

Stelling: maak nicotinekauwgom gratis

Keuzen
Auteur 

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Het is al een oude stelling ik heb zelf nicotine kauwgom gekocht toen ik het roken niet meer kon betalen en mij maakt het niet zoveel uit. Maar al die mensen die kinderen willen of juist niet; die kosten pas geld bij zorgverzekeraars; ivf of de pil, keizersnee of abortus etc etc en dat in en op een overbevolkte wereld, daar hoor je niemand over?!
Maar ik wordt zonder snoepen nu wel dik door stoppen met roken, en dan krijg ik daar straks klachten van, weer niet goed; want dikke mensen kosten ook weer teveel geld.
Ik zou zeggen geen verplichte zorgverzekering meer en als je zorg wilt, betaal je het maar zelf!
Van het geld wat ik maandelijks aan een zorgverzekering uitgeef, kan ik andere dingen doen en lang leven wil en hoef ik niet> dan betaal ik zelf wel de kosten van het 1malige euthanasieprikje als ik wat ga mankeren!

Het is de verantwoordelijkheid van de mens zelf. Net als dik zijn en hulp willen. Regel het zelf!
Ik krijg ook geen hulp bij dikker worden. Dat kan ik ook zelf uit gaan zoeken.

Gebruik je na het stoppen "hulp"-middelen met nicotine, dan blijft jouw lichaam vragen naar nicotine. Stop je in een keer, dan kijk je een aantal dagen scheel en voel je je ziek. Dat gaat weer over en dan volhouden.
Ik ben ervaringsdeskundige. Van bijna 2 pakjes per dag naar 0 sigaretten. Beste beslissing ooit!

Stoppen met roken heeft dan eerst nut indien je er volledig toe gemotiveerd bent. Het gebruik van zuigtabletjes of een nicotinepleister
kan in eerste aanzet een goed middel zijn om af te kicken. Echter dit zeer kortdurend doen en niet ter vervanging gaan zien. Indien deze middelen gratis zouden worden verstrekt zouden er criteria aan moeten worden gesteld naar duur en doses. (een ervaringsdeskundige, 18 jaar gestopt)

Je zit al in de stank van rokers, moet je ook nog meebetalen om ze te laten stopen, roken doe je maar thuis.

De grootste kans om te stoppen met roken is met behulp van een erkende Stoppen-met-roken coach. Die kan ook goede begeleiding geven bij het gebruik en afbouwen van nicotinevervangende middelen en die zijn dan ook gratis bij gebruik van ondersteuning. Dat lijkt me een prima systeem. Wel zouden meerdere begeleide stoppogingen per jaar vergoed moeten worden in plaats van slechts één per jaar omdat rokers gemiddeld zo'n 7 pogingen nodig hebben om definitief te stoppen met roken.

Als je wilt stoppen kun je het geld wT je anders aan sigaretten uitgeeft aan de nicotinekauwgom besteden.

wat een onzin, gratis kauwgom werkt dat eigenlijk wel ?,de beloning voor echt stoppen met roken is de forse besparing door geen tabak meer te hoeven kopen! Daar wil ik als belastingbetaler niet voor opdraaien !

Zolang medisch noodzakelijke ingrepen en bepaalde medicijnen nog voor eigen rekening zijn, vind ik dat de kauwgum niet voor vergoeding in aanmerking komt. Volgens mij is de kauwgum goedkoper dan een pakje sigaretten. Volgende stap is dat alcoholisten hun drank op recept willen hebben!!

als je stoppen wil stop dan , nicotine pleisters of kauwgom is gewoon een verkapte sigaret.