Uit je burn-out - een 30 dagen programma

Het zijn vaak enthousiaste en zorgzame mensen die een burn-out krijgen. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zijn nooit ziek en zetten zich voor de volle 100 procent in. En dan opeens... Gaat het niet meer. 'Uit je burn-out' is een boek met 30 dagen programma om die mensen te helpen.
Auteur:
Carien Karsten
Jaar van uitgave:
2011
Prijs:
€ 12,95
ISBN:
978 90 215 50336
Aantal pagina's:
175

Burnout is een veelgebruikt etiket, maar geen officiële diagnose van psychologen of psychiaters. Het is ook niet medisch vast te stellen door een lichamelijk onderzoek. De huisarts of bedrijfsarts denkt aan burnout als je extreem uitgeput bent geraakt, bijvoorbeeld door langdurige overbelasting in je werk.

Mensen die een burn-out hebben of er een dreigen te krijgen kunnen zich niet meer concentreren. Ze slapen slecht en krijgen allerlei lichamelijke klachten. Zonder goede behandeling kan zo'n toestand zich jaren voortslepen..

Stap-voor-stap
'Uit je burn-out' van Carien Karsten geeft de lezer een stap-voor-stapprogramma om een burn-out op eigen kracht te overwinnen en weer plezier te krijgen in werk en privéleven. Ze maakt je niet zieliger dan je al bent. Integendeel, ze reikt adviezen aan om je leven en werk op een positieve manier opnieuw in te richten, op een heel heldere en concrete manier. Als je eenmaal geaccepteerd hebt dat er sprake is van burnout kan dit boek een goede leidraad zijn om als sterke persoonlijkheid uit het dal tevoorschijn te komen.

Minder stress
Praktische oefeningen, tips, voorbeelden en ervaringen van (ex)burn-outpatiënten helpen om gevoelends van machteloosheid en onzekerheid die vaak samengaan met een burn-out, te doorbreken. Het programma laat per dag zien wat je kunt of moet doen en is eenvoudig te volgen. Het resultaat? Meer zelfvertrouwen, minder stress, een betere conditie, controle over je eigen leven én een succesvolle terugkeer naar het werk.

Laat rinkelen die telefoon!
In het boek wordt niet alleen gesproken over burn-out en daarvan opknappen; maar ook over hormonen die soms gierend uit de bocht kunnen vliegen, slapen om écht uit te rusten, faalangst en schaamte en het laten rinkelen van de telefoon.

Talloze tips voor goede vriendschappen, tegen stress en over de slachtofferrol maakt van 'Uit je burn-out'een nuttige aanwinst voor iedere boekenkast. Het boek bevat tevens informatie voor leidinggevenden om burn-out bij medewerkers te signaleren en de burn-outgevoeligheid van hun bedrijf te meten.

Van 'Uit je burn-out' van psychotherapeut en management-coach Carien Karsten zijn sinds de eerste druk al meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Deze negende druk is geheel herzien en aangepast aan de nieuwste inzichten op het gebied van stress, werkdruk en burn-out. Zij schreef ook bestsellers 'Shoppen' en 'Daar ga ik weer!'

Trefwoorden: