Datalek voor dierentuinbezoekers

Een aantal bezoekers die in het verleden kaartjes kocht voor Dierenpark Amersfoort of Diergaarde Blijdorp, zijn slachtoffer geworden van datadiefstal. Het bedrijf Ticketcounter had een lek in het systeem, waardoor criminelen de persoonlijke informatie konden stelen.

Hoeveel mensen zijn gedupeerd is onbekend. Blijdorp heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens aangifte gedaan, en het datalek is gedicht.

Als u bent getroffen, krijgt u onderstaande e-mail. Daarin staat ook een link naar een website om te controleren wat voor data er is gelekt. Het gaat om de Naam, adresgegevens, bankrekeningnummer en mailadres. Er zijn geen wachtwoorden gelekt.

U kunt er ook voor kiezen uw gegevens alsnog te verwijderen uit het systeem van Ticketcounter. Stuur een mail naar: info@ticketcounter.nl

Beste heer/mevrouw,  

De online kaartverkoop van DierenPark Amersfoort wordt verzorgd door een externe organisatie genaamd Ticketcounter. Helaas hebben zij ons laten weten dat een bestand met persoonsgegevens, van onder andere onze bezoekers, door hen onbewust is gelekt. Het betreft gegevens van bezoekers die via www.dierenparkamersfoort.nl kaartjes hebben gekocht en/of een tijdslot hebben gereserveerd in de periode van 23 juli 2018 tot en met 4 augustus 2020.

Je ontvangt deze mail omdat je in deze periode kaartjes bij ons hebt gekocht en/of een tijdslot hebt gereserveerd. Dit betekent dus dat jouw gegevens zijn gelekt. We vinden het heel erg vervelend dat dit is gebeurd. 

Het blijft belangrijk dat je waakzaam bent op verdachte berichten via de mail, telefoon of andere communicatiemiddelen. Ga nooit op deze berichten in en klik niet op onbekende links. Wij benadrukken dat Ticketcounter, DierenPark Amersfoort of je eigen bank nooit telefonisch, per mail, per WhatsApp of op welke andere wijze dan ook zal vragen om pincodes, persoonlijke inloggegevens of om overboekingen tussen bankrekeningen of andere vertrouwelijke financiële handelingen uit te voeren. Mocht je een verdacht bericht ontvangen, neem dan altijd contact op met de betrokken instantie via de vaste contactgegevens die je van deze organisatie hebt.

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. De data die zijn gelekt, verschillen per persoon en kunnen we niet via deze mail met je delen. We adviseren je om op de website van DierenPark Amersfoort de veelgestelde vragen en antwoorden te lezen. Daar vind je ook een mogelijkheid om via een beveiligde omgeving te achterhalen welke gegevens van jou zijn gelekt. 

Wat er is gebeurd, is volstrekt onacceptabel. Wij betreuren deze situatie dan ook enorm en bieden hierbij onze excuses aan, mede namens onze partner Ticketcounter. Wij vinden het erg belangrijk dat jouw gegevens veilig zijn en wij zijn uiteraard met Ticketcounter intensief in contact om er voor te zorgen dat dit nooit meer voorkomt. Wij hopen je ondanks dit vervelende bericht dit jaar weer in ons park te mogen verwelkomen. 

Vriendelijke groet,

Astrid Wassenaar 
Algemeen Directeur

Bron: Nieuws Op Beeld