De beste televisie met een 55-58 inch scherm

De Consumentenbond onderzocht onlangs de prijs-kwaliteitverhouding van grote televisiemodellen. Meer dan 55 modellen passeerden de revue. De beste televisie is...

...de LG OLED55B9PLA.

Voor de prijs van 1.185 euro krijg je een beelddiagonaal van 55 inch (140 cm). De televisie heeft 4K oled-scherm, is geschikt voor HDR.

Het cijfer dat het testpanel geeft is een 8,3. Het scherm wordt geprezen voor een goed contrast, inclusief levendige en natuurlijke kleuren. Ook de geluidskwaliteit wordt uitstekend beoordeeld met een 8,6. Met vier HDMI-aansluitingen en drie USB-poorten zijn veel randapparaten aan te sluiten op de televisie, zoals spelcomputers. Door de standaardinstellingen van de televisie is de beeldkwaliteit in het begin niet optimaal. Door zelf de instellingen aan te passen wordt dit een stuk beter, maar dit zou standaard zo moeten zijn.

De beste koop voor mensen met een lager budget is echter de Samsung UE55RU7100. De kost slechts 489 euro, heeft eveneens een beelddiagonaal van 55 inch (140 cm), een 4K lcd-scherm, en is ook geschikt voor HDR.

De Samsung UE55RU7100 scoort met een 7,1 een ruime voldoende. De televisie scoort een 6,9 voor beeldkwaliteit, wat redelijk is. Het beeld is aardig scherp en heeft een goede helderheid. Ook is de vloeiendheid van het beeld goed, maar kleine beeldfoutjes kunnen zichtbaar zijn. De geluidskwaliteit wordt als behoorlijk bestempeld met een 7,4.

Nadeel van dit model is de kleine kijkhoek, wat zorgt dat het beeld minder wordt als mensen er schuin voor zitten.

Bron: Consumentenbond