Digitale gadgets voor kerst, verjaardagen en jezelf

Kerstmis
Getty Images

Het valt niet altijd mee een leuk cadeautje te verzinnen voor onder de kerstboom of voor een jarige. Daarom drie originele digitale gadgets die leuk zijn om te geven aan een ander of gewoon jezelf.

Multifunctionele Pen €34,99

Hoewel maar voor een deel digitaal, is deze pen toch een erg leuke gadget. In de eerste plaats is het een gewone balpen waarmee je keurig op papier schrijft, maar met de bijbehorende stylus-opzetpunten gebruik je de pen op het touchscreen van je smartphone of tablet. Je kan er dan mee schrijven, tekenen en je mobiel bedienen. Heb je na al het schrijfwerk last van een verkrampte hand of stress? Dan haal je de pen eenvoudig uit elkaar en gebruikt de losse magnetische deeltjes samen met de meegeleverde stalen balletjes om allerlei figuren en vormen in elkaar te knutselen.

Retro tv speaker €39,95

Een smartphone is niet alleen een telefoon maar ook een multimedia-apparaat. Het is tegenwoordig dan ook heel normaal om muziek te luisteren en tv te kijken op je smartphone. Alleen is het niet altijd handig en fijn om je mobiel zo’n lange tijd in je hand te moeten houden. Met de Balvi Retro tv bluetooth speaker hoeft dat gelukkig ook niet. Het is in de eerste plaats een houder waarin je je smartphone schuift. Deze minitelevisie zet je daarna gewoon voor je neer op een tafel zodat je je handen vrijhoudt. Het leuke is dat de houder het uiterlijk van een oude tv heeft.

Daarnaast is de houder ook meteen een bluetooth speaker. Dat betekent dat je je smartphone draadloos met deze speaker kan verbinden, om op die manier naar je favoriete muziek te luisteren met een goede geluidskwaliteit. Tot slot is deze speaker/houder ook nog een FM-radio, zodat je ook zonder smartphone naar muziek kan luisteren.

De houder is geschikt voor smartphones die kleiner zijn dan 14,8 x 8,3 x 0,9 cm. Kijk bij de specificaties van je smartphone of die past in deze houder.

Digitale microscoop camera €39,99

Wie heeft er vroeger niet op school of thuis met een ouderwetse microscoop de minuscule wereld van cellen en andere voor het oog onzichtbare deeltjes bestudeerd? Tegenwoordig worden daarvoor vaak microscoopcamera’s gebruikt. Dit zijn digitale camera’s met het vermogen extreem te vergroten en daarbij haarscherp hoge resolutie beeld te blijven tonen. Het voordeel van deze camera’s is dat je het beeld niet alleen voor je eigen ogen hoeft te houden, maar ook makkelijk kan opslaan op een computer, kan bewerken en delen met anderen.

Deze betaalbare digitale microscoop camera is dan ook een prachtig cadeau voor iedereen die voor school, werk of hobby graag het onzichtbare zichtbaar maakt. Je sluit de camera aan via de USB 3.0 kabel op je laptop of pc voor het beeld, de stroomvoorziening en opslag van de informatie. De microscoop vergroot tot 1600 maal en is nauwkeurig tot op de micrometer (een duizendste millimeter). Je kan met dit apparaatje ook heel precies metingen verrichten voor bijvoorbeeld afstand, radius en hoeken. Een voetsteun voor de microscoop is meegeleverd bij het pakket.

De prijzen bij de genoemde gadgets zijn de prijzen bij een winkel. Soms kun je een lagere prijs vinden door met google.nl, bing.nl of duckduckgo.nl te zoeken op de naam van het product.

Auteur