Handige WhatsApptruc: geparkeerde auto of fiets terugvinden

Je rijdt een drukke stad in en parkeert je fiets of auto in de buurt van het centrum. Hoe vind je die straks terug? Met dit handige WhatsApptrucje!

WhatsApp biedt de mogelijkheid om een (live) locatie met iemand te delen. De meeste mensen doen dat om te laten weten waar ze op dat moment zijn. De persoon die naar je op zoek is, kan je zo makkelijk vinden. Maar de functie is ook op een andere manier handig te gebruiken: om je geparkeerde fiets of auto later terug te vinden. Je pint de geparkeerde plek als het ware vast.

Het trucje

Ben je met iemand samen terwijl je ergens parkeert? Stuur diegene je locatie via WhatsApp zodra je de auto of fiets neerzet. Kies niet voor live locatie, maar voor de huidige locatie. Als je later weer op zoek gaat naar het voertuig, open je de gestuurde locatie. Zo zie je precies waar je hebt geparkeerd.
Ben je alleen onderweg? Stuur de locatie dan naar jezelf in een chat. Zo’n chat met jezelf is sowieso erg handig, want daarin deel je ook andere dingen om te onthouden. Hier lees je hoe je zo’n chat maakt.

Zo deel je je locatie

Op een iPhone:
1.    Open WhatsApp.
2.    Tik op de chat waarin je de locatie wil delen.
3.    Tik linksonder op het plusteken.
4.    Tik op Locatie.
5.    De eerste keer dat je een locatie deelt, vraagt WhatsApp toegang tot je locatie. Tik op Bij gebruik van app of Sta één sessie toe.
6.    Tik op Verstuur uw huidige locatie.

Op een Android-toestel:
1.    Open WhatsApp.
2.    Tik op de chat waarin je de locatie wil delen.
3.    Tik op de paperclip rechtsonderin het scherm.
4    Tik op Locatie.
5.    Gebruik je deze optie voor het eerst, geef WhatsApp dan toegang tot je locatie. Tik op Doorgaan en daarna op Toestaan bij gebruik van app.  
6.    Tik op Uw huidige locatie verzenden.