Hoe lang is uw iPhone nog houdbaar?

Als u een iPhone koopt, heeft u de garantie dat u nog jarenlang kan profiteren van software-updates. Maar hoe lang gaat die iPhone nou eigenlijk mee? Zes recente modellen onder de loep.

In september 2019 komt iOS 13 uit, de nieuwste editie van Apple's besturingssysteem voor telefoons. (zeg maar de Windows van telefoons) Alle iPhones vanaf de 6S kunnen dit gebruiken. Een iPhone gekocht in 2015 kan dus nog even verder - iPhones zijn gemaakt om in principe vijf jaar mee te gaan. Een Android toestel lijkt meer een levenscyclus van 2 á 3 jaar te hebben. Toch is het opletten geblazen als je te lang doet met een ouder toestel. Bepaalde apps zullen geen updates meer toestaan voor oudere iOS-versies en je krijgt ook niet alle veiligheidspatches meer binnen.

De iPhone 6S (Plus) - 314-349 euro

De 6S verscheen in 2015 en is eigenlijk een speciale versie van de 6. Hij heeft hardware die nog krachtig genoeg is om iOS 13 te gebruiken. Het is twijfelachtig of u er volgende versies van iOS nog op zult kunnen draaien, maar u zit goed tot halverwege 2020.

Om die reden is een nieuwe aanschaffen echter niet aan te raden. De prijs is al fors gedaald, maar geen prijs is laag genoeg om de aankoop van een nieuw toestel dat stamt uit 2015 goed te praten

iPhone SE - 318 euro

De iPhone SE verscheen in 2016. Dit toestel was vanaf het begin al een 'instapmodel' en veel lager van kwaliteit dan de gemiddelde iPhone. De SE krijgt net zoals de 6S voorlopig nog wel ondersteuning. Een nieuwe kopen is echter ook af te raden.

iPhone 7 (Plus) - 427-515 euro

De iPhone 7 is sneller, heeft een betere camera en accu dan de iPhone 6-modellen die we tot nu toe hebben behandeld. Ook is de telefoon resistent tegen water en heeft hij stereo luidsprekers. Deze telefoon krijgt nog zo'n twee jaar ondersteuning. Als u dat acceptabel vindt, dan is de iPhone 7 een goede optie, want voor een Apple telefoon is hij relatief goedkoop.

iPhone 8 (Plus) - 588-699 euro

De iPhone 8 kwam met draadloos laden als aantrekkelijkste optie, hij heeft een betere camera en de A11-chip is erg sterk. De accuduur is lang. Deze telefoon gaat nog zo'n 3 jaar mee qua updates en is zeker aan te raden als aankoop.

iPhone X - 869 euro

De iPhone X was in 2017 het vlaggenschip van de reeks. Een 3D-scanner, gezichtsherkenning, bloedsnelle hardware, en een inkeping met selfiecamera als vormelement. Dit was ook de eerste iPhone met een OLED scherm.

Dit is een geweldige, kwalitatief hoogstaande telefoon die ook nog 3 jaar te gaan heeft. Hij is wel wat aan de dure kant.

iPhone XR/XS/XS Max - 749-1019-1122 euro

De X, XS Max en XR zijn de meest recente modellen en krijgen dus nog een lange tijd nieuwe updates. Dit zijn de krachtigste iPhones van het moment dus zeker aan te raden. De XR is maar ietsje duurder dan de X of 8 maar veel nieuwer en sterker, dus als u het geld heeft, is dat de iPhone die we zouden adviseren.

Bron: AD Tech