Online fraude: 2 nieuwe phishingmails in de omloop

Het nieuwe jaar is net begonnen, maar de oplichters zijn alweer druk aan de slag. In de nieuwste phishingmails wordt een 'gratis zorgverzekering' aangeprezen in een poging uw gegevens te stelen. Trap er niet in en bekijk hier de voorbeelden.

Er komen ieder jaar heel wat mooie prijzen voorbij, maar een gratis zorgverzekering ''Inclusief Eigen Risico''? Die kenden we nog niet. De website van het TV-programma Kassa! waarschuwt ons voor een gewiekst soort phishingmail waarmee men aast op het geld van mensen die het al niet breed hebben. Hieronder ziet u afbeeldingen (plaatjes, dus geen echte links) van de meest voorkomende e-mails met dit 'fantastische' aanbod. Heeft u zelf de laatste tijd opmerkelijke e-mails ontvangen?

Tip: lees hier ons artikel met zes tips over hoe je schadelijke phishingmail herkent

Mail 1

Mail 2

Bron(nen):

4 Comments

Door Jan Leermakers (niet gecontroleerd) op wo, 13-1-2016 - 13:13

ik wil ook waarschuwen voor een phishingmail. Via mijn mobieltje was ik de Telegraaf aan het lezen rond 5 januari jl. en ineens stond er een advertentie tussen van de Jumbo. Als je je gegevens invulde kon je voor € 500,00 shoppen winnen bij de Jumbo. Opvallend was het slechte taalgebruik met veel spelfouten. Ik ben er NIET ingetrapt ! Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Door Frans (niet gecontroleerd) op do, 7-1-2016 - 23:33

Vooral die laatste is een linke, voor je de quiz hebt afgerond, ben je al honderden euro's kwijt! Ga maar na, 300 vragen voor 90 cent per minuut! Goed die kleine lettertjes lezen dus!!

Door Karin (niet gecontroleerd) op do, 7-1-2016 - 21:23

ik heb eind 2013 een stedentripje gemaakt naar Berlijn, via Goodbookers, erg leuk en goedkoop, we vlogen met Easyjet. Sinds die tijd krijg ik ontzettttend! veel spam en fishing in mijn mailboxen. Ook in het Duits. Ze hebben gewoon mijn emailadres verkocht of zo.Het is heel heel erg. In een paar weken tijd, bijna 200. Ik durf ze niet af te melden...want dat is misschien ook een link naar iets ongewenst?? inderdaad, veel .eu en . com en veel uit Barcelona en Amerika en Donbekenden uit Hongkong etc. en ik ben gelukkige winnaar van alle winkelbedrijven in NL, en of ik geld wil lenen, een auto in de VS wil huren, medicijnen wil proberen etc. Het is erg stom dat ik voor Goodbookers/Easyjet mijn eigen privémailadres gebruikt heb met mijn domeinnaam erin, want de spam komt nu ook binnen op mijn bedrijfsnaam. Wat doe ik hieraan? mijn mailadres staat op mijn site, mijn folders, KvK, advertenties, etc. (Ik weet dat het door Goodbookers/easyjet gekomen is omdat ik ook reclame krijg gericht aan Catharina, en dat is mijn geboortenaam op mijn paspoort.) Tip: maak of gebruik een alias/ een nieuw emailadres voor het boeken van reisjes, iets kopen, etc

Door Tineke (niet gecontroleerd) op do, 7-1-2016 - 12:24

en die van de NS, waardoor je ladingen spam binnen krijgt. heb helaas geen voorbeeld, al gedelete