PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pas op: nepmail ABN Amro over betaalpas

Er is een phishingmail in omloop die zogenaamd afkomstig is van ABN Amro. In het bericht staat dat u een nieuwe betaalpas moet aanvragen.

Deze pas zou 'beter beveiligd zijn tegen fraude en oplichterij' en voldoen aan 'de Europese veiligheidsvoorschriften betreft bankzaken'. Uw oude pas vervalt op 20 februari 2017, aldus de nepmail. Ook klanten van Rabobank ontvingen een soortgelijk bericht.

Gegevens

Slimme zet van de oplichters, want op die manier zetten ze druk op de ontvanger. Mensen zijn dan geneigd sneller op een link te klikken. Doe dit niet. De bank zal u nooit om gegevens vragen op deze manier. Als u uw bankgegevens invoert via de link, zijn die zichtbaar voor de criminelen. Ze kunnen vervolgens om geld vragen of uw rekening plunderen.

Herken nepmails

Het advies luidt zoals altijd: verwijder de mail direct en waarschuw uw omgeving. Herken phishingmails aan de hand van deze punten.

Bron: Opgelicht

Lees ook: de 6 brutaalste phishingtrucs

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door van Dongen (niet gecontroleerd) op do, 23-2-2017 - 15:45

er is een nepmail in omloop van DWF (Dutch Filmworks)
Men krijgt een rekening voor het illegaal downloaden van films. U bent gewaarschuwd.