Pas op voor valse sms namens pakketbezorger

Als u een berichtje ontvangt over een pakket dat u kunt verwachten of heeft verzonden, let dan goed op! Er zijn valse berichtjes in de omloop van een zogenaamde pakketbezorger. De fraudeleuze organisatie achter de berichtjes is erop uit u een abonnement af te laten sluiten.

In het bericht wordt vermeld dat uw pakket in een distributiecentrum is tegengehouden vanwege openstaande verzendkosten. Uw verzending zou alleen voortgezet kunnen worden als u een aanvullend bedrag van 2 euro overmaakt via een betaallink. Trap hier niet in! Bij het overmaken van het bedrag, sluit u een abonnement of lidmaatschap af, of een gereserveerde afschrijving op een creditcard.

Dit kunt u het beste doen

Als u een sms ontvangt met een dergelijk bericht, betaal het bedrag niet maar verwijder het bericht direct. Als u gebeld wordt door hetzelfde nummer, neem dan niet op. Heeft u inderdaad recentelijk een pakket verstuurd of verwacht u er een? Dan is het van belang dat u extra goed oplet en het bericht controleert voordat u erop reageert.
 

Al betaald en ook een bevestiging ontvangen voor een abonnement? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk via 088-786 7372 of via het meldformulier.

Bron: Fraudehelpdesk