Te koop: blauw vinkje bij je account

Blauwvinkje
Getty Images

Het blauwe vinkje bij een social media account is binnenkort te koop. Aldus Meta, waar Instagram en Facebook onder vallen. Eerder was dit blauwe vinkje enkel beschikbaar voor de grote accounts met veel volgers.

Het blauwe vinkje

Als je een bekend persoon tegenkomt op Instagram of Facebook staat er vaak een blauw vinkje bij. Dit betekent dat je te maken hebt met de echte persoon, en geen nepaccount met foto’s van de persoon in kwestie. Binnenkort gaat dat veranderen.

Wat krijg je?

Meta experimenteert met een ‘Meta verified’ account. Deze abonnementsvorm geeft je voor 12 dollar per maand het welbekende blauwe vinkje, plus enkele andere voordelen. Zo wordt je account vaker gezien door andere gebruikers, heb je de helft minder reclames, is de klantenservice beter en is je account beter beveiligd. 

Momenteel wordt er nog mee geëxperimenteerd, en is het account alleen beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Binnenkort zullen er meer landen gaan volgen.

Niet de enige

Ook andere grote mediabedrijven zoals Snapchat, Twitter en Telegram bieden premium-abonnementen voor gebruikers aan. Ook hier kun je dus geld betalen voor extra diensten zoals vinkjes, extra stickers en vermindering van advertenties.

Auteur 
  • Bram Hiemstra