Uren bezig met de voorwaarden van mijn smartphone

De Nederlander heeft gemiddeld 31 apps op zijn smartphone geinstalleerd. Als je van al die apps de algemene voorwaarden wilt doorlezen, ben je heel wat uurtjes bezig. Hoe lang precies?

13,5 uur. Dat is volgens vpngids.nl de tijd die je nodig hebt om de voorwaarden van al die apps door te nemen. Vpngids onderzocht 34 apps. 15 van hen hadden alleen de voorwaarden in het Engels opgesteld. Vooral bij games is er vaak geen vertaling aanwezig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de onder kinderen populaire games Fortnite en Clash of Clans.

Google is langdradig

Ook keek men naar de nieuwe voorwaarden van Google. Die gaan per 31 maart in en zouden volgens Google zelf ''beter leesbaar'' moeten zijn. Echter, volgens Vpngids is de moeilijkheidsgraad van de tekst nog hetzelfde, en is de tekst bovendien twee keer zo lang geworden, vermoedelijk om de juridische taal beter te verduidelijken.

Algemene voorwaarden doorlezen is belangrijk

Het doorlezen en begrijpen van de voorwaarden lijkt misschien niet zo belangrijk, maar dat is het wel. Er kan bijvoorbeeld in staan welke wetgeving van toepassing is op het gebruik van de app. In het onderzoek kwam VPNGids onder meer voorwaarden die vallen onder de Cypriotische, Texaanse en Finse wetten tegen.

Bron: Emerce.nl