Zo bescherm je je smartphone

Smartphones worden steeds mooier, beter en sneller. Maar ook duurder! Reden te meer om je kostbare bezit goed te beschermen. Een overzicht van de beste hoesjes, cases en screenprotectors.

Krassen, vuil, stoten. Dit zijn de ergste nachtmerries van de smartphone-liefhebber. Veel accessoires op de markt beschermen alle de achterkant van je telefoon, andere ook het scherm. Het allerbelangrijkste is om er eentje te nemen die om je telefoon heen past. Meestal worden hoesjes speciaal voor een bepaald merk en model gemaakt.

Backcovers

Backcovers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, bestemd voor de achterkant van je toestel. Ze zijn vaak van siliconen en worden speciaal voor jouw model ontworpen. Dat kan ook niet anders: de camera, aansluiting voor laadkabel, oplader, volumeregeling en andere knoppen... allemaal anders gepositioneerd, afhankelijk van elke telefoonje koopt.

Bookcases

Als de backcover niet genoeg is, kun je een stap verder gaan. Nu komen we bij de 'bookcase'. Het is een hoesje met flap rond de smartphone, die ook het scherm bedekt. Nadeel is wel dat je hem altijd als een boek moet openklappen.

Soms wil je net iets meer bescherming. In zo’n geval kan een zogenaamde bookcase helpen. Dat is een hoesje met een flap rond de smartphone. Zo wordt niet alleen de achterkant, maar ook je scherm beveiligd. Het nadeel is dan weer dat je die cover altijd moet openklappen als je wil kijken of je een bericht hebt gekregen. Vrijwel ieder populair model heeft een bookcase, zoals deze voor de Huawei P30 Pro.

Screenprotectors

Sommige mensen lijken altijd rond te lopen met een telefoon vol barsten. Mensen die van zichzelf weten dat een ongelukje weleens kan gebeuren, doen er goed aan een screenprotector aan te chaffen. Dit is een beschermingslaag die je op je scherm plakt. Ze zijn er in uitvoeringen van kunststof en glas, en filteren vaak ook schadelijk blauw licht. 

Er zijn zelfs modellen met een privacyfilter, die ervoor zorgen dat je het scherm alleen kan zien direct van voren: zo kan niemand meekijken over je schouder!

Tip voor de voorzichtige gebruiker

Toch bang dat je toestel beschadigd zal raken? Laat je smartphone lekker thuis! Koop een goedkoop modelletje van 100 euro, dat je kan meenemen naar de stad, om te sporten, wandelen, fietsen...

Bron: AD.nl