PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Vijf enge beestjes die binnenkomen met de kerstboom

Wat ademt nu meer sfeer uit dan een kerstboom in de kamer? Helaas haalt u niet alleen de kerst in huis, maar er zitten mogelijk duizenden kleine beestjes in die mooie boom. Ongewenste indringers! Om dit ongedierte gaat het.

Volgens een onderzoeker uit Noorwegen zitten er in de gemiddelde kerstboom niet minder dan 25.000 beestjes. Deze ontwaken uit hun winterslaap wanneer ze in een warme, verlichte woonkamer komen.

Let wel: de meeste van de diertjes zitten in de stam en zijn dus niet zichtbaar. Bovendien zijn ze in de meeste gevallen totaal onschuldig. RTV Noord-Holland vroeg bioloog Bas Difize om de meest voorkomende beestjes uit de kerstboom:

1. Spin
De kerstboom kan een brede keur aan spinnen herbergen. Een bekende gast is de kruisspin.

2. Springstaartje
Dit zijn zespotige geleedpotigen. Door twee aanhangsels aan hun achterlijf kunnen ze zichzelf lanceren. Een springstaart van 5 milimeter kan met enige moeite wel 8 centimeter overbruggen.

3. Mijt
Over deze diertjes schreven we al eerder een artikel. Veel mensen zijn allergisch voor de huisstofmijt.

4. Wants
Ook wantsen, en dan met name de variant die in je bed kruipt, zijn beroemd. Maar ook dennebomen vormen een natuurlijke leefomgeving voor deze monstertjes.

5. Bladluis
Tenslotte natuurlijk een echte boomparasiet: de bladluis. Deze beestjes zuigen sap uit boomstammen en komen vaak voor in hele grote groepen.

Geen zin in al dat onaangekondigde bezoek? Schud dan de kerstboom uit voordat je hem het huis in sleept. Of ga toch voor een kunstboom.

De video van RTV Noord-Holland:

Bron: RTVNH

Reactie toevoegen

5 Comments

Door Jaap (niet gecontroleerd) op vr, 21-4-2017 - 01:26

Dit is echt de tuttigheid en kortzichtigheid ten top.

Door Piety (niet gecontroleerd) op ma, 12-12-2016 - 16:56

Wij hebben 1 keer een boom gekocht die ontzettend stonk naar Kattepis, die Kerstboom heeft maar een paar dagen in ons huis gestaan, je koopt een dure boom en verwacht niet dat hij als hij in de warme kamer staat zo gaat stinken ,s,morgens kwam je beneden en dan kwam je die vieze lucht al tegen. ik heb er ook nog Parfum in gespoten,werd het nog erger!! vanaf die tijd hebben wij nooit meer en Kerstboom staan.ik versier het nu wel op een andere manier.

Door hidkees (niet gecontroleerd) op vr, 9-12-2016 - 11:24

Wat een negatief verhaal over insecten die deel uitmaken van de natuur en daar een (nuttige) functie hebben.
In het filmpje hebben ze het ook nog over vlooien. Die leven van bloed, zullen dus niet in een boom zitten.

Door eni (niet gecontroleerd) op vr, 9-12-2016 - 09:22

BEESTJES in de kerstboom?wij hebben dat niet want wij hebben tot tevredenheid van ons hele gezin al 10 jaar een grote kunstkerstboom niet van echt te onderscheiden de dennenlucht spuiten we aan het begin erop en de hele kerst ruikt hij heerlijk naar dennenbos.
elk jaar worden ze duurder maar die van ons heeft zijn prijs al opgebracht.

Door TruuZ (niet gecontroleerd) op do, 8-12-2016 - 21:51

Ik heb jáááárenlang Kerstbomen in huis gehad en nog nooit één beestje gezien!