Salvage rukt 5351 keer uit

Getty Images

Stichting Salvage is vorig jaar 5351 keer uitgerukt om eerste hulp te bieden aan gedupeerden bj schade. Een jaar eerder was dat 5028 keer. In bijna vijf procent van de gevallen ontstond de schade door accu's en batterijen. Ongeveer drie van de vier meldingen werd buiten kantoortijd gedaan.

Dat meldt Salvage in haar jaaroverzicht. Salvage biedt particulieren en bedrijven namens verzekeraars eerste hulp bij brand-, water-, storm- en aanrijdingsschade. Er zijn 141 Salvagecoördinatoren. 

De 5.351 meldingen betroffen, inclusief buurpanden, 8.041 huizen en bedrijven met schade. De meeste schades, 6.365 huizen en bedrijven, betrof schade door brand, bliksem of explosie. Bijna 1427 keer betrof het waterschade. Stormschade en aanrijdingsschade kwamen aanzienlijk minder vaak voor. Het aantal meldingen vanwege waterschade was dertig procent hoger dan in 2020. Dat kwam door de overstroming in Zuid-:Limburg.

Het aantal meldingen vanwege vuurwerk steeg in 2021 met 54 procent. In 2020 had het vuurwerkverbod gezorgd voor een daling van 56 procent in het aantal meldingen.

Bij de meldingen ging het in zo'n zeventig procent van de gevallen om een woonhuis. De meeste meldingen kwamen uit Veiligheidsregio Rijnmond, gevolgd door Amsterdam, West-Brabant en Utrecht. Uit het Gooi kwamen de minste meldingen. Bij 37 meldingen werd hennep aangetroffen en bij 95 meldingen asbest. Een jaar eerder was dat respectievelijk 24 (hennep) en 100 (asbest).

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • Verzekeraars.nl