Blankenberge: een prachtplek aan de Belgische kust

Uitwaaien in Belgie

Getty Images

De misschien wel bijzonderste tramlijn van de wereld loopt langs de volledige Belgische kust van Knokke naar De Panne. Plusredacteur Thijs Joosten en zijn reisgenote Nadia selecteerden onderweg de pareltjes die je niet mag missen, zoals Blankenberge.

Knus tussen hoogbouw

Voor Nederlanders is de hoogbouw langs de Belgische kust even wennen. In de jaren zestig van de vorige eeuw, toen het massatoerisme opkwam, was er snel en veel goedkope accommodatie nodig. “Toch is het heel gezellig hier”, vindt Nadia. “De sfeer is anders dan in ­Nederland, wat gemoedelijker, het is chic en volks tegelijk.” Mensen flaneren er, ­bekijken andere mensen vanaf een terrasje of waaien uit op het strand.

We wandelen de pier op, een betonnen bouwwerk uit 1933. Hij verkeert niet in vlekkeloze staat maar staat er aanmerkelijk ­florissanter bij dan zijn Scheveningse broer. In het ronde gebouw aan het eind kun je iets eten en drinken. Nadia en ik kiezen ervoor om dat aan het andere eind van de Blankenbergese boulevard te doen, op het Oosterstaketsel, een houten constructie die de havenmond tegen verzanding beschermt. Het gaat daar al even gemoedelijk aan toe, met wandelaars en vissers die vanachter hun hengel naar de grijze golven van de Noordzee staren.

Tip: Op het Oosterstaketsel runnen
Francis en Ann De Vleminck hun gelijk- namige brasserie. Op een van de mooiste en bijzonderste plekjes van de hele Noordzeekust genieten we van ‘pladijs’ (Vlaams voor platvis) en huisgemaakte vissoep. www.oosterstaketsel.be

[ITEMADVERTORIAL]

Meer interessante artikelen over onze Zuiderburen vindt u in de special Vlaanderen!

 

Auteur 
  • Thijs Joosten
Bron 
  • Plus Magazine