Net getest: FitFlops

Loop uzelf slank en fit!

Getty Images

Een teenslipper die vet laat verbranden, zorgt voor een betere houding en de spieren versterkt? De FitFlop schijnt dit effect te hebben. Omdat ik niet echt sportief ben, klinkt dit als muziek in mijn oren. Ik hoef dus alleen maar op mijn FitFlops rond te lopen en train zo mijn benen en billen zonder extra moeite!

Voordelen van de FitFlop

Steeds meer vrouwen lopen voetblessures op door ballerina's en slippers, aldus verschillende voetenexperts. Hoewel ze comfortabel zitten, kunnen platte schoenen ernstige voet-, scheen- en rugpijn, likdoorns en zelfs artritis veroorzaken. Maar de FitFlops zijn geen gewone slippers...

Wat maakt de FitFlops zo interessant?

De FitFlop is ontworpen om spieren te versterken, maar ze krijgen nog tal van andere kwaliteiten toegedicht:
* Ze verstevigen de been- en bilspieren.
* Ze verlichten chronische rugpijn.
* Ze zorgen voor snellere revalidatie bij blessures.
* Ze verzachten de pijn bij ontsteking van het peesblad van de voetzool (plantar fasciitis), de hiel en artritis.
* Ze verminderen zwelling in de benen na lange periodes van stilstaan.

Hoe werkt het?

Het hardere stukje zool bij de tenen zorgt voor een snellere afzet om de normale wandelsnelheid aan te houden. De MicroWobbleboard middenzool traint je spieren tijdens iedere stapbeweging. De zool is gemaakt uit verschillende hardheden en zet de spieren extra aan het werk met ongeveer 10-20 procent tijdens elke stap. De dikke EVA hiel absorbeert de schokken ter hoogte van de hiel en biedt een aangenaam gevoel bij de wandelbeweging. Een snellere en meer spierinspannende wandelbeweging is het resultaat.

Ervaring

Gelukkig is het begin april al mooi weer en kan ik mijn FitFlops uitproberen. Ik heb gekozen voor de Walkstar III Silver. Dit model is in principe hetzelfde als de Walkstar I, maar dan met wat blingbling. Hierdoor zijn ze prima te dragen onder een rokje of skinny jeans. De Walkstar I heeft een sportiever uiterlijk en vind ik geschikter voor een dagje strand.

Ik heb al een tijdje pijn in mijn hiel en hoop dat dit met deze slippers overgaat. Ik trek ze aan en loop een paar passen. Omdat ik natuurlijk de hele winter geen bandje tussen mijn tenen heb gehad, is dit in eerste instantie gevoelig. Maar na een dag ben ik daaraan gewend. En het meest wonderbaarlijke: mijn hielpijn is helemaal over![PAGEBREAK]Helaas komt de pijn wel weer terug als ik mijn laarzen aantrek. "Dat klopt", zegt Susan Kramer van de Fitflopshop.nl. "De hielpijn wordt voorkomen doordat de slippers de impact van het landen van de hiel absorberen. Wanneer men andere schoenen aantrekt die niet dezelfde eigenschappen als de FitFlops bezitten, verdwijnt dit effect." Helaas dus...

Het liefste loop ik dus elke dag op mijn FitFlops. Het zijn net pantoffels. Vooral de hoge zool loopt erg lekker. Of je er ook echt getrainde benen van krijgt, dat weet ik niet, maar wil ik graag geloven!

Kramer: "FitFlop (in Amerika) heeft dit in eerste instantie getest met een groep van 15 vrouwen. Ze zijn nu bezig met uitgebreidere onderzoeken. Wanneer en in welke mate dit effect bij de drager van de FitFlop optreedt, hangt natuurlijk van veel factoren af, zoals leeftijd, lichamelijk conditie, eventuele (chronische) aandoeningen en hoe lang de FitFlops worden gedragen. Momenteel verricht het biomechanische onderzoeksteam aan de Salford University in Manchester een onderzoek naar de pijnverlichtende eigenschappen die veel FitFlop-dragers melden."

En dan komt mijn moeder een dagje op bezoek en trekt mijn FitFlops even aan. "Wauw, dat loopt lekker!", is haar reactie. Normaal loopt zij altijd op hakken en deze slippers hebben een verhoogde zool. Je hebt dus niet het idee dat je op platte schoenen loopt. 's Avonds zie ik haar op mijn slippers de deur uit lopen. Gelukkig kan ik ze nog net op tijd van haar voeten plukken. Anders had ik ze waarschijnlijk nooit meer terug gezien...

Koop bij bol.com

Auteur 
  • Maaike van der Westen