Steunzolen helpen niet bij kneuzing voet. Wat nu?

Ik heb mijn linkervoet een tijd geleden flink gekneusd, waarna ik klachten kreeg aan mijn scheenbeen en aan de achterkant van mijn linkerknie. Ik kreeg via de huisarts en podotherapie steunzolen, ook omdat mijn voeten behoorlijk doorgezakt waren. Daarna moesten ze om de twee jaar vervangen worden. In 2015 heb ik nog een keer dezelfde voet flink gekneusd door een val van de fiets.

In augustus 2018 heb ik weer een praktijk bezocht voor nieuwe steunzolen, omdat ik een ontsteking had onder de voetzool, bij de bal van de voet tussen de tenen. Ik kon niet lang staan en autorijden deed pijn bij drukken op de koppeling. Ik kreeg toen pijnklachten op de wreef van de voet en ben teruggegaan. Ze hebben wat aanpassingen gedaan, en nog een tweede keer. Dat is nu ruim twee maanden geleden, maar nog steeds heb ik last van de voet ondanks de nieuwe steunzolen.
Vita

Anouk Jannes, podotherapeut:

Beste Vita,

Momenteel spelen er meerdere klachten aan de linkervoet. Heeft de huisarts ook al een keer meegekeken? Anders zou ik dit zeker een keer aanraden. Dit omdat de klachten nu al ruimere tijd aanwezig zijn. Daarnaast zou ik toch adviseren om terug te gaan naar de desbetreffende podotherapeut zodat zij nogmaals uitgebreid kunnen kijken naar de klachten. Eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut/echografist voor nader onderzoek.

Eventuele oefening: met een tennisbal onder de voet rollen. Dit om de doorbloeding te stimuleren. Schoenadvies: letten op een stevig contrefort en een stevige loopzool. Daarnaast kun je je schoenen aanhouden in huis om de voeten zoveel mogelijk rust te geven.

Met vriendelijke groet,

Anouk Jannes

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anouk Jannes is een podotherapeut voor RondOm Podotherapeuten. Zij heeft haar opleiding gevolgd in Eindhoven en werkt sinds 2016 als podotherapeut en MSU echografist.