Aardappeltaart met rozemarijn

Getty Images

Vandaag staat op het menu: aardappeltaart met rozemarijn. Ook lekker met rucola-tomatensalade met radijs en augurkjes. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ eetlepel olie
  • 100 gram magere feta (blokjes 10% vet)
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • ½ eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 2 eieren
  • ½ dl halfvolle melk
  • 2 dl groentebouillon

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Bestrijk een ovenvaste schaal dun met olie.
  3. Hak de blokjes feta tot grove stukjes.
  4. Boen de aardappelen goed schoon. Schaaf de aardappelen met een schaaf of in de keukenmachine in dunne plakjes.
  5. Hak de rozemarijnnaaldjes grof en schep ze door de aardappelen.
  6. Schik de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs in de schaal en verdeel de helft van de feta er over.
  7. Leg de rest van de aardappelplakjes er op en strooi de rest van de feta er over.
  8. Klop de eieren los met de melk, de bouillon en wat peper en schenk dit over de aardappelen.
  9. Laat de aardappeltaart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar worden en bruin kleuren. Dek eventueel de taart af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.

Menusuggestie

Lekker met rucola-tomatensalade met radijs en augurkjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • Rucola-tomatensalade
  • 6 radijsjes
  • 6 kleine augurken

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Feta:
Bewaar feta in de gesloten verpakking nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Verkruimel wat feta op brood. Lekker met plakjes radijs, tomaat of augurk.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum