Aardbeiensoep met gember en room

Getty Images

Heerlijk en fris nagerecht.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten:

250 gram aardbeien
1 bolletje gember
½ eetlepel gembersiroop
2 eetlepels halfvolle yoghurt
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

  1. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Houd 2 aardbeien achter voor garnering.
  2. Pureer de aardbeien met het citroensap en een lepel water met een staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Laat dit een half uur in de koelkast koud worden
  4. Snijd de gember heel fijn. Roer de gember en de siroop door de yoghurt.
  5. Verdeel de aardbeienpuree over 2 borden en schep er de yoghurt op. Garneer met de achtergehouden aardbei.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 65 kcal
  630 kj
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 10 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 1 gram
Zout 0,03 gram

 

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum