
Getty Images
Een verfrissend drankje voor een zomerse dag!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 3 takjes munt
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel citroen- of limoensap
- 2½ dl appelsap
- 1 dl koolzuurhoudend bronwater
- 4 ijsklontjes
Voedingswaarden
Energie
65kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
0 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de munt en houd wat mooie blaadjes achter voor garnering.
- Doe de rest van de munt met de suiker en het citroensap in een kan.
- Kneus de munt met een lepel.
- Giet er het appelsap bij en roer dit goed door.
- Verdeel dit over 2 glazen.
- Vul de glazen verder met koolzuurhoudend bronwater.
- Doe in ieder glas 2 ijsklontjes en garneer met de achtergehouden munt.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht uientaart met spekjes en rookvlees.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.