Appel-muntfizz

Getty Images

Een verfrissend drankje voor een zomerse dag!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 3 takjes munt
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel citroen- of limoensap
  • 2½ dl appelsap
  • 1 dl koolzuurhoudend bronwater
  • 4 ijsklontjes

Bereiding

  1. Was de munt en houd wat mooie blaadjes achter voor garnering.
  2. Doe de rest van de munt met de suiker en het citroensap in een kan.
  3. Kneus de munt met een lepel.
  4. Giet er het appelsap bij en roer dit goed door.
  5. Verdeel dit over 2 glazen.
  6. Vul de glazen verder met koolzuurhoudend bronwater.
  7. Doe in ieder glas 2 ijsklontjes en garneer met de achtergehouden munt.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht uientaart met spekjes en rookvlees.

Ingrediënten over?

Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Voedingswaarden

Energie 
65kcal
Eiwit 
0 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum