 
Getty Images
      
  Slavische bietensoep. De rode biet geeft deze gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 500 gram gare rode bieten
- 3 kleine aardappelen
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 3 eieren
- Azijn
- 2 eetlepels dille (vers of diepvries)
Voedingswaarden
    Energie 
              
  290kcal
          
    Eiwit 
              
  15 gram
          
    Koolhydraten 
              
  25 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel, 400 ml water met het stukje bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
- Pel de eieren en hak ze grof.
- Rasp de overgebleven biet grof.
- Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
- Garneer de soep met dille en geef de gehakte eieren er bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënwten over?
Dille: wikkel de rest van de dille in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de dille onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
