Borsjt

Getty Images

Slavische bietensoep. De rode biet geeft deze gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 500 gram gare rode bieten
  • 3 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 eieren
  • Azijn
  • 2 eetlepels dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel, 400 ml water met het stukje bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
  5. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze afkoelen.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
  7. Pel de eieren en hak ze grof.
  8. Rasp de overgebleven biet grof.
  9. Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
  10. Garneer de soep met dille en geef de gehakte eieren er bij.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënwten over?

Dille: wikkel de rest van de dille in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de dille onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
290kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum