
Getty Images
De broccolicouscous maak je met de keukenmachine of een rasp.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 zakjes tijm
- 4 eieren
- 500 gram broccoli
- 1 eetlepel hazelnoten
- 1 limoen
- 6 takjes peterselie
- 8 blaadjes munt
- 2 theelepels ras el hanout of baharat (specerijenmengsel)
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
400 milligram
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in boogjes.
- Bak de ui, knoflook en de bleekselderij zacht in 1 eetlepel olie.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de tijm en breng dit aan de kook. Laat de tomatensaus 20 minuten zacht koken.
- Kook de eieren hard.
- Was de broccoli en verdeel het in stukken. Maal de broccoli in de keukenmachine tot kruimels of rasp de groente grof.
- Hak de hazelnoten klein.
- Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
- Was de peterselie en de munt en knip ze klein.
- Verwarm de rest van de olie en bak hierin het specerijenmengsel tot het gaat geuren.
- Voeg de broccoli toe roerbak de broccoli in 2 minuten gaar.
- Maak op smaak met de geraspte limoenschil en de verse kruiden en schep de hazelnoten er door.
- Pel de eieren en snijd ze in parten en geef ze met de tomatensaus bij de broccolicouscous.