Getty Images
      
  De bietjes en rucola geven het broodje kleur én extra veel smaak.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  0-15 minuten
          Ingrediënten
- 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht circa 100 gram)
 - 1 teentje knoflook
 - 1/2 theelepel gemalen komijn
 - 1 eetlepel tahin (sesampasta)
 - 3 eetlepels olijfolie
 - citroensap
 - peper
 - 1 gaar bietje
 - handje rucola
 - 2 volkorenbroodjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  375kcal
          
    Eiwit 
              
  10 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  900 milligram
          Bereiding
- Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze af.
 - Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
 - Pers het teentje knoflook er boven uit.
 - Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olie, een eetlepel citroensap en wat peper door.
 - Schil het bietje en rasp het grof.
 - Snijd de broodjes open. Besmeer ze met de hummus en verdeel er de geraspte biet en de rucola over.