
Getty Images
Met reepjes vega-schnitzel. Dit recept is geschikt voor twee personen en staat binnen een half uurtje op tafel. Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 1 (rode) ui
- 2 vegetarische schnitzels
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 blaadjes basilicum
- Rucolasla
- 1 kleine komkommer
- 1 bos radijs
- Citroensap of azijn
- 4 volkoren broodjes
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2380 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de burgers in repen.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig. Bak de reepjes burger kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor het geheel 5 minuten.
- Laat het mengsel afkoelen en maak op smaak met peper en de kleingesneden basilicum.
- Was de rucola en laat goed uitlekken.
- Was de komkommer en schaaf hem in plakken.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in plakken.
- Meng de rucola met de komkommer en radijs en maak op smaak met de rest van de olie en wat citroensap.
- Beleg de broodjes dik met de groente en schep de burgerreepjes erop.
- Geef de rest van de salade er bij.
Ingrediënten over?
Rucola: gebruik de rucola niet meer als de 'Te Gebruiken tot-datum' is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. Eet de rest bijvoorbeeld met plakjes tomaat of radijs op brood.