
Getty Images
Een zelfgemaakte burger met verse groente. De ultieme vitamineburger
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 1 teentje knoflook
- 1 bosuitje
- 1 dl magere yoghurt
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gram wortelreepjes (zakje)
- 1 klein zakje sla
- Stukje ui
- 2 eetlepels hot ketchup
- 200 gram mager rundergehakt
- 4 volkorenbolletjes
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was het stuk komkommer en rasp het boven een kom.
- Pers er een half teentje knoflook boven uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Meng dit met de yoghurt door de komkommer en maak de saus op smaak met peper.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.
- Meng de paprika met de wortelreepjes en de sla.
- Snijd het stukje ui en het overgebleven halve teentje knoflook heel fijn. Meng dit met de hotketchup, peper en een beetje zout door het gehakt. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm een (gril)pan of een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak de burgers in ca. 6 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met wat van de groente en een burger.
- Geef de rest van de groente en de yoghurtdip er bij.
Extra informatie
Yoghurt
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Wil je het snel opmaken? Maak een smoothie met yoghurt.