Caponata

Getty Images

Koud kunstje van gesmoorde groente

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel (zoute) kappertjes
  • Ca. 1 eetlepel (rode wijn)azijn
  • Mespunt suiker

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
  3. Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de aubergine zacht.
  5. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
  6. Was de rozijnen.
  7. Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Spoel eventueel de zoute kappertjes af met koud water.
  10. Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
  11. Maak het gerecht op smaak met azijn en wat suiker en laat het afkoelen.

Menusuggestie

Lekker met een kippenbout en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Aubergine:
Bewaar aubergines op kamertemperatuur, bijvoorbeeld de voorraadkast. Ze blijven in de originele verpakking of in plastic 5-7 dagen goed.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum