Courgette-aardappelschotel

Getty Images

Een ovenrecept met een heerlijk knapperig laagje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram courgettes
  • 2 tomaten
  • 4 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • ½ eetlepel pesto
  • 1 volkoren beschuit
  • 2 eetlepels geraspte kaas, 30+ oud

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Snijd de aardappelen in plakken.
  4. Was de courgettes en snijd ze in plakken.
  5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
  7. Verdeel de stukjes tomaat er over.
  8. Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto en wat peper toe.
  9. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
  10. Meng de fijngemaakte beschuit met de kaas en strooi dit over de schotel.
  11. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Ingrediënten over?

Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
 

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum